Pisicile ne înțeleg când vorbim cu ele?
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pisicile ne înțeleg când vorbim cu ele? / Foto: Pixabay
Pisicile ne înțeleg când vorbim cu ele? / Foto: Pixabay
Află în articol dacă există probabilitatea ca pisicile să ne înțeleagă atunci când vorbim cu ele.

Dacă crezi că felina ta înțelege doar cuvintele "mâncare" sau "timp de joacă", gândește-te din nou. Cercetări recente au dezvăluit că există probabilitatea ca pisicile să înțeleagă mult mai multe cuvinte, scrie News18.

Ai renunțat de mult să-i dai lecții pisicii atunci când este pe cale să-și găsească drumul pe canapea sau când e pe cale să doboare o vază cu o mișcare nonșalantă din coadă? Dacă te recunoști din această descriere, atunci s-ar putea să fi renunțat la ideea că prietenul tău blănos poate înțelege limbajul uman. Poate că ar fi timpul să reconsideri acest lucru.

Câte cuvinte pot înțelege pisicile



Pentru că pisicile pot înțelege o multitudine de cuvinte: 25, 30 sau chiar 50 conform diverselor studii realizate în ultimii ani. Un astfel de studiu, realizat în Franța de cercetători de la universitățile Paris-Nanterre și Bordeaux, și publicat în octombrie 2022, a ajuns la concluzia că pisicile pot înțelege limbajul uman, mai ales dacă aceste cuvinte sunt rostite de stăpânul lor și cu o intonaţie specifică. Autorii studiului au descoperit că felinele au mai multe șanse să-și arate interesul atunci când și-au auzit stăpânii vorbind pe tonul vocii pe care îl folosesc de obicei pentru a le adresa.

În 2019, un cercetător în biologie de la Universitatea din Tokyo a efectuat un experiment pe 78 de pisici. Unii locuiau în case, alții în cafenele pentru pisici. Și conform rezultatelor studiului, pisicile (cel puțin cele care locuiesc în case private) păreau a fi perfect capabile să facă distincția între numele lor și numele altor pisici.

În concluzie: nu mai există nicio scuză dacă prietenul tău pufos continuă să-ți arunce o privire obraznică atunci când este pe cale să facă o prostie chiar sub nasul tău și îl lași să scape cu asta.  Acum știi că pisica ta ar putea foarte bine să te înțeleagă ce spui.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel