Pisicile din Rusia, INTERZISE la competițiile internaționale, ca răspuns la invazia Ucrainei
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 04 Martie 2022, 10:58
WhatsApp
Pisicile din Rusia, INTERZISE la competițiile internaționale, ca răspuns la invazia Ucrainei / Foto: Pixabay, de Tú Nguyễn
Pisicile din Rusia, INTERZISE la competițiile internaționale, ca răspuns la invazia Ucrainei / Foto: Pixabay, de Tú Nguyễn
Federația Internațională a Felinelor a suspendat dreptul de participare a pisicilor din Rusia la competițiile internaționale.

Federația Internațională a Pisicilor a interzis pisicilor ruse să participe la competițiile internaționale, în cel mai recent răspuns la invazia Ucrainei, scrie Daily Mail. Consiliul executiv al FIFe a confirmat, de asemenea, că proprietarii de pisici care locuiesc în Rusia sunt, de asemenea, interziși în echipa de organizatori până la o nouă notificare. Pisicile din Rusia nu vor putea să concureze la show-urile internaționale până pe 31 mai, asta după ce Kremlinul a invadat Ucraina.

O parte din bugetul FIFe va ajunge în Ucraina

Într-o declarație postată pe site-ul FIFe este anunțat că decizia a fost luată după ”actul de agresiune fără precedent” pe care forțele ruse l-au comis în Ucraina. Aceștia au confirmat, de asemenea, că o parte din bugetul lor va fi folosit pentru a ajuta membrii din Ucraina, după ce le-au mulțumit membrilor vecini din Polonia, România, Ungaria, Slovacia și Moldova, pentru ajutorul pe care l-au oferit deja.

”Consiliul executiv al FIFe este șocat și îngrozit că armata Federației Ruse a invadat Republica Ucraina și a început un război. Mulți oameni nevinovați au murit, mulți alții sunt răniți și sute de mii de ucraineni sunt forțați să-și părăsească casele pentru a-și salva viața. Putem asista cu toții la distrugerea și haosul cauzate de acest act de agresiune fără precedent. Pe lângă asta, colegii noștri crescători de feline din Ucraina încearcă cu disperare să aibă grijă de pisicile lor și de alte animale în aceste circumstanțe dificile. Suntem extrem de fericiți că mulți membri ai cluburilor FIFe de la granița cu Ucraina, precum Polonia, România, Ungaria, Slovacia și Moldova, dau o mână de ajutor prietenilor lor crescători ucraineni”, se arată în comunicatul Federației Internaționale a Felinelor.

FIFe este o federație internațională a crescătorilor de pisici. Este prezentată ca „Națiunile Unite ale federațiilor de pisici”, care funcționează din 1949 și include 39 de țări membre. Organizația se ocupă de reglementarea expozițiilor de pisici în țările sale membre și organizează un World Show în fiecare an, în luna octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?