Pîrvulescu: Electorat orfan, de 40%, care ar putea răsturna toate calculele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Cristian Pirvulescu
Cristian Pirvulescu
Politologul Cristian Pîrvulescu este rezervat în ceea ce privește șansele noului candidat al PNL la Capitală, Cătălin Predoiu. 

Cristian Pîrvulescu a declarat, la RFI, că rocada Munteanu-Predoiu pentru București era inevitabilă: "Candidatura lui Marian Munteanu punea foarte multe probleme. Este îngrijorător faptul că PNL a putut, cu atât de multă ușurință, să primească un personaj atât de controversat. Un politician care venea dinspre extrema dreaptă și care nu se ferea să își afirme aceste convingeri, a fost primit cu unanimitate în rândurile PNL. Un politician care reprezenta idei străine liberalismului, așa cum a fost el construit în România de fondatorii acestei mișcări politice, putea deveni unul dintre liderii PNL. Este o victorie a societății civile, a organizațiilor neguvernamentale, atât de criticate de PNL în ultimele zile. Retragerea lui Marian Munteanu este și o dovadă de mare slăbiciune a acestui partid".

Electorat uriaș, orfan

Politologul subliniază că "există un electorat, nu doar în București, ci în întreaga țară, naționalist, radicalizat, care este afectat de efectele crizei economice îndelungate, care votează spre extrema dreaptă. Acest electorat este orfan, nu are un lider". Întrebat cât de mare este acest bazin electoral, Cristian Pîrvulescu a spus că "după unele cercetări, poate atinge până la 40%. Este enorm. Același lucru se întâmplă în Europa Centrală, în Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia. Ne-au dovedit-o în ultimii ani și mai ales în ultimele luni, că este o tendință puternică, ce duce la o contestare a democrației liberale. Pragmaticii din PNL nu realizează acest lucru și au căzut într-o capcană. O candidatură pregătită minuțios în afara PNL și vândută acestui partid, precum cea a lui Marian Munteanu, a arătat care sunt problemele acestui partid. A arătat că fuziunea nu le-a realizat și că partidul nu are o echipă de profesioniști care să poată să elaboreze politici publice și să vină în întâmpinarea problemelor reale. Încearcă doar să profite de existența unui electorat sau al altuia pentru a câștiga alegerile. Doamna Gorghiu a și spus că au vrut să repete experiența din 2014, când un candidat salvator, Klaus Iohannis, a oferit partidului, nesperata victorie la alegerile prezidențiale. Se pare că mesajul democratic al votului din 2014 nu a fost înțeles".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel