Pîrvulescu: ”Dughin nu este un apropiat al lui Putin”. De cine este folosit filosoful rus în România
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto captură video Twitter
foto captură video Twitter
Politologul Cristian Pîrvulescu a vorbit despre cui folosește moartea Dariei Dughina, dar și despre rolul tatălui său pe lângă Vladimir Putin, președintele Rusiei. 

Uciderea Dariei Dughina, fiica filosofului Aleksandr Dughin, ”este o foarte bună oportunitate de folosit pentru Rusia pentru a justifica orice, atacul cu rachete, cu bombe, ofensiva” spune politologul Cristian Pîrvulescu, la Digi24. 

Ancheta FSB în cazul morții Dariei Dughina, prezentată prea repede

Analistul politic continuă: ”Nu știu dacă are posibilitatea de a declanșa o reală ofensivă, dar atacul cu bombe și cu artilerie - cu siguranță, pentru a pedepsi un asasinat terorist indiscutabil. FSB a prezentat foarte repede, prea repede acest raport și acest film al evenimentelor, ca să nu fie foarte suspect. Începe să semene cu ceea ce făcea Erdogan în 2016 când crea aparența unei lovituri de stat. (...) Totul a fost un prilej pentru înlăturarea opoziției în Turcia, acum ar fi un bun prilej pentru atacarea Ucrainei, pentru a preîntâmpina atât de discutata contraofensivă ucraineană. Este cu siguranță un atentat, nu are nimeni niciun fel de îndoială, dar de ce l-ar fi făcut ucrainenii? Pentru a provoca un astfel de atac? În niciun caz nu aveau niciun fel de interes pentru așa ceva, este lipsit de logică și nu ucrainenii s-au comportat fără logică... ci mai degrabă rușii”. 

Cristian Pîrvulescu amintește că-n 1999, Vladimir Putin, proaspăt prim-ministru, a profitat de două atentate teroriste, încă de atunci existând suspiciuni. Când presupușii atentatori au fost arestați, s-a descoperit că erau agenți FSB, mai spune analistul politic, existând astfel suspiciuni cu atât mai mult cu cât Putin devenise prim-ministru din poziția de șef al serviciilor secrete ruse, al FSB-ului. 

Aleksandr Dughin nu ar fi apropiat al lui Putin

Politologul mai spune că atentatul pare să fie în favoarea rușilor, care acum își vor justifica actele. Cât despre Aleksandr Dughin afirmă că ”nu este un ideolog al lui Vladimir Putin”: ”Acum că s-a întâmplat această tragedie, presa rusă, ucraineană sau internațională speculează. Nu, Dughin nu este un apropiat al lui Putin, a fost într-un anume moment, dar nu între cei mai apropiați. Putin a preluat o serie din ideile lui Dughin, dar nu numai, pentru că Dughin însuși prelua idei (...)”. 

De asemenea, Cristian Pîrvulescu afirmă că Dughin a fost foarte folosit și-n România, ideile sale fiind preluate de extrema dreaptă ortodoxistă din România, referindu-se la ideologie, nu la religie. 

Cine a ucis-o pe Daria Dughina. I-a fost publicat numele

Asasinatul ar fost executat de o femeie membră a serviciilor secrete ucrainene, care a planificat atentatul timp de o lună şi a reuşit imediat după comiterea lui să părăsească Rusia către Estonia, relatează Reuters şi CNN, citând agenţiile de presă ruse. Potrivit FSB, crima a fost pregătită şi comisă de serviciile secrete ucrainene, iar autorul ei a fost identificat drept un cetăţean ucrainean, o femeie. 

Aceasta a sosit în Rusia pe 23 iulie 2022, împreună cu fiica sa Sofia Şaban, născută în 2010. În ziua crimei, cele două au participat la festivalul de muzică şi literatură ”Tradiţii”, unde Daria Dughina a fost prezentă ca oaspete de onoare, a stabilit serviciul secret rus. Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel