Data publicării:
Pirtea (PNL) către USR: Acolo s-a încheiat orice discuție legată de principii, valori și etică
Liberalul Marilen Pirtea a explicat motivul pentru care USR nu poate să vorbească despre etică.
Deputatul PNL Marilen Pirtea a explicat, în plin scandal al celor de la USR, ce s-a lăsat cu demisia președintelui Dacian Cioloș, motivul pentru care USR nu poate vorbi despre etică și principii. Mai mult, susține acesta, partidul ce și-a ales liderul în urmă cu numai 4 luni este un partid nou și fără experiență.
Concret, Pirtea consideră că ”lipsa de maturitate, pledarea pentru valori, principii” este dată tot de oameni, căci de aici pornește și se oprește totul.
”Nu vorbim despre oameni, nu în abstract, și iată că eu cred că într-adevăr este nevoie de timp, de experiență, care se măsoară și în timpul gestionării unor astfel de momente, dar și în multitudinea pe care o ai în astfel de situații. USR este un partid nou, cred că se explică această atitudine. În acest moment avem o alianță tripartidică (n.r. PNL-PSD-UDMR) și trebuie să facem pentru România marile proiecte pe care ni le-am propus”, a declarat liberalul la Antena 3.
”Acolo s-a încheiat orice discuție legată de principii, valori și etică”
De altfel, acesta a reamintit că ruperea alianței de guvernare PNL - USR - UDMR a fost determinată de depunerea moțiunii de cenzură împotriva cabinetului din care făceau parte și cei din USR, ei făcând parte din acel Guvern. Conform liberalului, momentul decisiv a fost când s-a și votat moțiunea de cenzură, acela fiind momentul din care, conform lui Marilen Pirtea, nu se mai poate vorbi despre principii.
”Când un partid, în alianță cu un alt partid, depune moțiune și votează moțiunea de cenzură împotriva unui cabinet care are și membrii săi, eu cred că acolo s-a încheiat orice discuție legată de principii, valori și etică. (...) Iar acele lucruri despre care am vorbit eu, și mă refeream la lucrurile pentru care ați pledat ca partid, și doar acestea erau din eticheta cu care ieșeați în față”, a mai spus Marilen Pintea, într-o discuție în contradictoriu cu un reprezentant al USR.
USR sărise la Florin Cîțu
Reamintim că moțiunea de cenzură a fost adoptată, pe 5 octombrie, cu votul a 281 de parlamentari care a votat în unanimitate pentru demiterea Cabinetului Cîțu. Parlamentarii PNL și UDMR au fost în sală, dar nu au votat. De altfel, acesta a fost mai mare vot cu care a fost demis un guvern în România.
”Guvernul României nu poate fi condus de un penal, care a fost condamnat pentru infracţiunea comisă şi care a executat şi închisoare pentru fapta sa. Culmea cinismului este că fostul deţinut Cîţu reprezintă azi, în mod aberant, tocmai Coaliţia celor care au promis pentru a accede la putere – uitând apoi să şi voteze! – Legea `fără penali în funcţii publice`”, potrivit textului moțiunii de cenzură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News