Data publicării:

Piromanul de la Palatul Parlamentului solicită eliberarea: „Am vrut doar să trag un semnal de alarmă”

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: captura foto Antena 3 CNN
Sursa Foto: captura foto Antena 3 CNN
Bărbatul care a incendiat un magazin de suveniruri din Palatul Parlamentului cere eliberarea din arest, susținând că a vrut doar să transmită un semnal de alarmă politicienilor. A contestat decizia Judecătoriei Sectorului 5, iar contestația va fi judecată săptămâna viitoare. Riscul său este o condamnare de până la șapte ani de închisoare.    

Bărbatul care a incendiat magazinul de suveniruri din incinta Palatului Parlamentului a cerut să fie eliberat din arest preventiv, argumentând că gestul său nu a avut ca scop punerea în pericol a vizitatorilor sau a angajaților, ci transmiterea unui „semnal de alarmă” adresat clasei politice.

Potrivit informațiilor furnizate de Antena 3 CNN, acesta le-a explicat magistraților că este profund nemulțumit de politicieni și a dorit să atragă atenția asupra acestui lucru.

Bărbatul speră să fie cercetat în libertate, solicitând fie arest la domiciliu, fie control judiciar. În prezent, el se află în arest preventiv, însă a contestat decizia Judecătoriei Sectorului 5. Contestația urmează să fie judecată săptămâna viitoare la Tribunalul București.

În timpul audierii, acesta a declarat că nu regretă faptele și că nu a intenționat să rănească pe nimeni, accentuând că scopul său a fost strict legat de nemulțumirile sale față de clasa politică. În cazul unei condamnări, piromanul riscă o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel