Pippidi pune tunurile pe Iohannis: Trebuie SUSPENDAT! Este cel care a provocat criza
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
 Foto: Facebook Klaus Iohannis
Foto: Facebook Klaus Iohannis
Alina Mungiu-Pippidi a comentat reacția președintelui Klaus Iohannis după ce Guvernul Cîțu a picat prin moțiunea de cenzură a celor de la PSD.

Alina Mungiu-Pippidi susține că Florin Cîțu ar trebui să își dea demisia din fruntea PNL-ului pentru că trage partidul în jos. Totodată, aceasta consideră că principalul vinovat pentru actuala criza politică este președintele Klaus Iohannis.

"Eu cred că el (Klaus Iohannis n.r.) începe să își dea seama că Florin Cîțu este mort politic, că Florin Cîțu nu ar putea face alt lucru mai bun pentru PNL decât să demisioneze în seara asta din fruntea partidului ca să mai dea măcar partidului o șansă, altfel trage și partidul după el în toată această poveste. Problema principală în toată această criză politică din România este că președintele este cel care a provocat criza. Noi îi cerem lui să vină cu soluția, dar el a provocat criza, el s-a amestecat în bătălia de la șefia PNL pentru bătălia lui proprie, el a fost amestecat în toate. Este foarte greu să îi ceri unui președinte să recunoască că a fost integral vina lui, să vină acum ca un mediator, un îngeraș, după ce el a fost cel care a semănat conflict toți anii din urmă, nu doar în ultimii doi ani, ultimii 4-5 ani.", a declarat Alina Mungiu-Pippidi la Realitatea Plus.

Alina Mungiu-Pippidi dă soluția: Cooperare cu PSD și suspendarea lui Klaus Iohannis

Alina Mungiu-Pippidi a spus și care ar fi soluția rezolvării acestei crize politice și sanitare. Un parteneriat între PSD și PNL ar rezolva multe dintre problemele cu care ne confruntăm acum, susține aceasta. Totuși, acest lucru ar fi imposibil tot din cauza președintelui, susține Pippidi, care consideră că "Iohannis trebuie suspendat".

Vezi și: Guvern exploziv pentru salvarea țării. Bogdan Chirieac dă nume: Cu asta chiar poți scoate România din criză!

"De ce nu avem o cooperare cu PSD? Crede cineva că putem vaccina în România 100% din oameni, că putem trece restricții foarte dure? Din acest moment nu avem decât o soluție, să facem și una, și alta. Trebuie să facem vaccinarea obligatorie pe cât se poate, măcar în sectorul public și trebuie să dăm restricții de circulație pentru că sunt zone care efectiv împrăștie epidemia în restul zonelor. Cine să aibă curaj politic să facă asta? Numai o largă uniune națională, iar aceasta nu se poate pentru că Iohannis a frânat întotdeauna ca și cum PSD ar fi un partid nazist, iar asta nu e adevărat. PSD și PNL sunt niște partide perfect similare și ca atare trebuie să-și adune eforturile în acest moment. Dacă nu vor face astfel, dacă el nu va avea acest rol de mediator, după părerea mea este clar, azi e prima oară când o spun, Iohannis trebuie suspendat. Și nu trebuie suspendat pentru că vrem să avem alte alegeri, trebuie suspendat și în locul lui să vină constituțional președintele Senatului sau cine vine, acea persoană să găsească o soluție pentru că el nu încearcă să găsească o soluție. El încearcă numai să își prelungească această bătălie pentru controlul total, pe care a pierdut-o deja, dar este dezinformat de deștepții ăia din jurul lui care îi spun: Nu, nu că noi încă ne mai luptăm.", a mai spus Pippidi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel