Piperea, mișcare în scandalul de la Sectorul 1: Sunt indicii clare! Mâine depun această cerere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Gheorghe-Piperea
Gheorghe-Piperea
Avocatul Gheorghe Piperea a spus că există foarte multe documente, indicii clare și suficiente de fraudă la Sectorul 1, și a dezvăluit calea de atac în vederea anulării rezultatului alegerilor din acest sector.

Avocatul Gheorghe Piperea a spus că "există în Codul Administrativ, la articolul 149, o dispoziție care supune validarea mandatului de primar printr-o hotărâre a Judecătoriei, dacă este vorba despre primar de sector, și respectiv unei hotărâri a Tribunalului, dacă este vorba despre Primarul Capitalei. Invalidarea acestui mandat, posibilă în fața judecătorului, se poate dispune pentru încălcarea condițiilor de legitimitate sau pentru fraudă electorală. Ori, frauda electorală nu a fost luată în discuție, ci doar cele de renumărare a voturilor care au fost respinse în cascadă".

"Depun o cerere de intervenție pentru Sectorul 1"

"Judecătorul poate, în baza articolelor 531 și 532 din Codul de Procedură Civilă, la cererea unei persoane interesate, să formuleze o procedură de audiere a tuturor persoanelor implicate. Eu, în calitate de avocat al domnului Dan Tudorache, mâine o să depun o astfel de cerere de intervenție pentru Sectorul 1 și voi cere, printre altele, să fie introduși în cauză pentru a fi audiați toți membrii Biroului Electoral de Circumscripție, începând cu domnul procuror, față de care avem o plângere penală în momentul de față, și voi cere să se verifice dacă există sau nu fraudă electorală. Judecătorul, în baza liberului aces la justiție, poate să soluționeze o astfel de cerere și să ducă la invalidarea rezultatului alegerilor", a spus avocatul, la Antena 3.   

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel