Piperea acuză o "invenţie într-o Hotărâre de Guvern" privind RESTRICŢIILE: Dublu standard în România!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Avocatul Gheorghe Piperea a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre modul în care au fost impuse românilor restricţii în timpul stării de alertă.

Avocatul Piperea a criticat restricţiile impuse de către autorităţi, precum şi obligativitatea purtării măştii, susţinând faptul că acestea sunt neconstituţionale. "Eu subliniez, încă o dată, neconstituţionalitatea obligativităţii purtării măştii în spaţiul public. Am tot argumentat-o, nu vreau să revin asupra ei, dar m-aş duce pe ceva şi mai dur: zilele trecute, domnul ministru al Economiei, Virgil Popescu - confirmat după aia de Klaus Iohannis - a spus că cel puţin jumătate dintre măştile care sunt pe piaţă sunt neconforme, sunt inutile, sunt vândute fără autorizaţie. Atunci, să zicem că ai obligaţia să porţi o mască, dar care mască? Despre ce mască vorbim, de aia care intră în cele 50% despre care autorităţile spun că sunt neconforme sau cealaltă?", a afirmat Gheorghe Piperea. 

Piperea: Acesta este dublul standard cu care se lucrează în România

"Restricţia asta cu ora 23.00 de la care nu mai poţi circula liber pe stradă nu e constituţională. Dar e o invenţie într-o Hotărâre de Guvern care completează legea. Dar ce mai contează asta la noi. Ne-am obişnuit cu chestia asta că atunci când nu ne place o lege - vezi cea privind majorarea cu 40% a pensiilor - nu o aplicăm, atunci când nu ne plac nişte decizii ale CCR spunem că sunt pesedişti şi bolşevici, iar atunci când nu ne plac nişte lucruri nouă pentru că nu e conform cu ce sperăm noi de la politică iar noi suntem de dreapta, rejectăm regulile respective.

Însă când facem noi nişte reguli, trebuie să fie respectate ca nişte versete din Biblie. Acesta este dublul standard cu care se lucrează în România la ora actuală", a afirmat Gheorghe Piperea.

Citeşte şi: Avocatul Piperea, INTERVENŢIE în controversa cu ora 23.00 și LIBERA circulație

Restricţii, CONTROVERSĂ cu ora 23.00. Poliţist vs cetăţean, cine are dreptate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel