Pilotul unui avion s-a abătut de la traseu pentru a le arăta pasagerilor aurora boreală. Imagini spectaculoase surprinse în Marea Britanie
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Un pilot al companiei EasyJet a întors avionul la 360 de grade, în aer, pentru a le oferi pasagerilor o priveliște uimitoare a aurorei boreale.  

Avionul călătorea din Islanda către Manchester, în timp ce aurora boreală lumina cerul din Marea Britanie într-o manieră rar întâlnită.

Pasagerul Adam Groves, din Lymm, Cheshire, a spus că priveliștea „incredibilă” a încheiat concediul său de patru nopți, în cadrul căruia s-a și logodit, informează BBC.

Groves a spus că el și logodnica sa, Jasmine Mapp, se aflau pe partea stângă a avionului, care a decolat din Reykjavik, și nu ar fi putut vedea luminile dacă nu ar fi fost pilotul „foarte amabil”.

Perechea își petrecuse concediul în Islanda, încercând să surprindă aurora fără succes.

Groves a spus: „Speram să o vedem cât am fost acolo, dar nu am avut ocazia. Am decolat și, la jumătatea zborului, pilotul a stins toate luminile și aurora se vedea pe ferestrele din stânga. Dar noi stăteam pe partea dreaptă și după câteva minute pilotul a revenit și a făcut o buclă la 360 de grade pentru ca toată lumea să vadă”.

Logodnica lui, Mapp, a spus: „După zile în care am sărit în mașină cu fiecare ocazie pentru a încerca să găsim aurora boreală, fără succes, în sfârșit să le vedem pe cer a fost încheierea perfectă pentru o călătorie foarte specială”.

O purtătoare de cuvânt a EasyJet a declarat: „Suntem încântați că căpitanul a reușit să efectueze o manevră controlată pentru a le permite pasagerilor să asiste la o „expoziție” uimitoare din aerul uneia dintre cele mai mari atracții ale naturii.

Echipajul nostru va face mereu tot posibilul pentru clienții noștri și suntem încântați că am putut să împărtășim cu ei această priveliște specială.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel