Data actualizării:
Data publicării:

Pilotul Osiceanu, apel la Arafat după ce era să-i sară casa în aer! Cum o construcție ilegală alăturată i-a umflat factura la apă până la 40.000 de lei în 2023

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pilotul Cesar Osiceanu descrie o situație critică în care se află din cauza unei construcții despre care susține că ar fi fost făcută ilegal și-i afectează grav viața până la a i-o pune în pericol. 

Scrisoare deschisă 

Bună ziua, stimate domnule ministru Raed Arafat,

Mă numesc Cezar Osiceanu și vă sesizez următoarea situație pe care ISU a refuzat și refuză din anul 2005 și până în prezent a o constata și sancționa conform legii.

În fapt în Str. (...), Sector 1, București, numitul .(...numele persoanei n.r.) a:

- realizat ilegal un imobil parter, etaj și mansardă în anul 2011 înainte de primirea Autorizației de construire de la Primăria Municipiului București din anul 2012 care prevedea doar parter și mansardă 

- amplasat imobilul peste rețeaua comună de canalizare 

- modificat ilegal traseele rețelelor generale și  interioare de apă, canal, curent și gaze încălcând normele cu privire la distanțele între acestea 

Prin modificarea ilegală a căminelor de apă și racord și a rețelelor aferente au fost încălcate avizele de amplasament acordate condiție de nulitate absolută a acestor aviz.

- amplasat peste rețelele generale și interioare de utilități aflate în subteran la 50-70 cm adâncime copaci care au înălțimi între 3 și 8 metri înălțime și ale căror rădăcini sunt la 1-3 metri adâncime.

Aceste rădăcini au avariat instalația de gaze a imobilului meu în 25.03.2023 ceea ce era să producă o explozie și un incendiu fapt constatat de către ISU. 

Aceleași rădăcini au avariat în trei locuri diferite rețeaua de apă interioară modificată ilegal astfel încât apa pentru care ApaNova a emis facturi în valoare de 60 mii RON din anul 2019 și până în prezent, doar 40 mii Ron în 2023, s-a scurs peste rețelele de gaze și curent amplasate sub cea de apă. 

PMB a:

- eliberat autorizația de construire pe baza unor documente false după ridicarea acestuia 
- refuzat să constate construirea fără autorizație a imobilului 
- sesizat Parchetul în mod deliberat greșit, ascunzând modificarea ilegală a instalațiilor generale și interioare de utilități 
- respins recepția imobilului ca urmare a nerespectării autorizației de construire 
- respins cererea de reautorizare a imobilului ilegal construit 
- refuzat să verifice modificările aduse rețelelor și căminelor de racord apă și canal care îi aparțin și să sesizeze organele de cercetare 

Acestea de mai sus au fost comunicate ISU fără nici un rezultat deși în anul 2011 ISU era obligat să dea un acord pentru actele depuse în vederea obținerii autorizației de construire. 

ANRE a constatat în scris în 10.01.2023 încălcarea normelor cu privire la distanțele dintre utilități și PV l-am remis ISU fără nici un rezultat. 

Poliția Locală Disciplina în Construcții a constatat în august 2023 prin PV remis ISU fără nici un rezultat:

- încălcarea normelor cu privire la distanțele dintre utilități
- încălcarea autorizației de construire 
- avarierea instalațiilor de către rădăcinile copacilor plantați ilegal deasupra

În cadrul dosarului civil 44094/ 299/2015 de la Judecătoria Sectorului 1, expertul în instalații a executat din dispoziția instanței o expertiză a instalațiilor imobilului lotului B, aparținând numitului (...) în urma căruia a constatat următoarele: 

- nu s-au executat cu proiecte legal realizate modificările instalațiilor de utilități generale și interioare 
- nu se cunosc traseele instalațiilor de utilități generale și interioare 
- existenta unui pericol de incendiu și explozie în urma modificărilor traseelor de utilități generale și interioare 

Și această expertiză a fost adusă la cunoștința ISU dar fără nici un rezultat. 

ISU a:

- stins în august 2022 un incendiu declanșat la circa 20 de cm de locul unde se află pe doar 40 cm lățime și 50-70 cm adâncime:

* 1 rețea generală și 2 rețele interioare de apa amplasate peste cele de gaze (constatata în 23.12.2022 de către un agent al PLMB Disciplină în Construcții în prezența polițiștilor Secției 3) 

* 1 rețea generală și una interioară de canalizare 

* 1 rețea generală și una interioară de gaze 

* 1 rețea generală de curent electric 

- refuzat a constata și sancționa situația nerespectării distantelor între utilități situație sesizată în repetate rânduri în scris către ISU 

- refuzat a constata și sancționa situația constatata în documentațiile false depuse, înregistrate, verificate și avizate de către SC DISTRIGAZSUD  REȚELE din care rezultă indubitabil ca imobilul meu de la aceeași adresă dar pe lotul C NU MAI ARE GAZE DIN ANUL 2011 ANUL ÎN CARE A FOST CONSTRUIT OBUL DE PR LOTUL B ÎNAINTEA ELIBERĂRII AUTORIZAȚIEI DE CONSTRUCȚIE DE CĂTRE PMB! 
- refuzat a constata și sancționa lipsa fluturașului de închidere de urgență a regulatorului general de gaze situație sesizată de mine si verificată de ISU 
- refuzat a constata și sancționa închiderea cu lanț și lacăt a căminului ce adăpostește regulatorul general de gaze de către numitul (...) situație sesizată de mine și verificată de ISU la fața locului 
- refuzat a constata și sancționa ruperea sigiliului legal aplicat și deschiderea neautorizată a regulatorului de gaze și a instalației interioare proprii a numitului (...) situație repetată de cinci ori până în prezent și sesizată de mine către ISU 
- refuzat a constata și sancționa punerea în funcțiune a instalațiilor de gaze, curent, apă și canal realizate cu încălcarea normelor referitoare la distanțele între utilități pe o clădire care nu există dpdv juridic, administrativ și fiscal cu toate ca a fost sesizată de mine în repetate rânduri 
- refuzat a constata și sancționa lucrările desfășurate pe spațiul public de către SC DISTRIGAZ SUD REȚELE în 23.12.2022 fără autorizație de construire și mediu deși a fost sesizată 
- refuzat a constata și sancționa efectuarea de suduri cu flacără deschisă pe spațiul public de către o firmă ce executa lucrări de instalații ilegale situație sesizată de asemenea. 

Din data de 28.12.2023 s-a constatat de către reprezentanții ApaNova o masivă pierdere de apă pe tronsonul de rețea publică în zona de până în contorul de apă amplasat în căminul de racord modificat ilegal. Această pierdere de apă se face exact peste rețelele mai sus menționate și întărește încă odată concluziile expertului judiciar mai sus prezentate. 

Vi se par cele de mai sus ca fiind cel puțin asemănătoare cu cazurile de tristă amintire: Colectiv, Crevedia și Ferma Dacilor? 

Chiar așteptați să sară în aer un cartier din centrul istoric al Capitalei pentru ca o parte din sistemul ISU care este corupt, incompetent și fuge de răspundere să o ducă bine în continuare? 

Chiar vreți să vă pătați realizările bune ale dvstra cu o catastrofă ce se poate produce oricând?

Probele necesare susținerii celor afirmate de mine și care sunt în evidența ISU vi le voi trimite alăturat.

Cu respect și speranță vă urez să aveți forță în schimbarea acestei părți negative a ISU și să dispuneți de îndată măsurile legale ce se impun” arată scrisoarea deschisă semnată de către pilotul Cesar Osiceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel