Urmărește emisiunea live
Pilotul Hugo Millan (14 ani), victima unui accident mortal
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Hugo Millan Sursa foto: Moto GP
Hugo Millan Sursa foto: Moto GP
Pilotul spaniol Hugo Millan, în vârstă de 14 ani, a decedat duminică în timpul unei curse rezervate tinerilor motociclişti pe circuitul Motorland Aragon de lângă Alcaniz (Spania), a anunţat Federaţia Internaţională de Motociclism (FIM), într-un comunicat citat de AFP.

După un accident grav în Cupa Europeană a Talentelor (European Talent Cup), pe circuitul Motorland Aragon, cu mare tristeţe anunţăm decesul pilotului Hugo Millan, a precizat FIM.

Millan a căzut de pe motocicleta sa cu 13 tururi înainte de final. Pilotul spaniol a încercat să se ridice imediat după cădere, dar nu a avut timp să iasă de pe pistă şi a fost lovit de o altă motocicletă.

Steagul roşu a fost înălţat imediat, iar cursa a fost oprită. După ce a primit îngrijiri de urgenţă pe pistă, Millan a fost transferat la centrul medical al circuitului.

Lumea motociclismului a fost îndoliată şi anul trecut, când pilotul elveţian Jason Dupasquier, 19 ani, a suferit o căzătură mortală în timpul Marelui Premiu al Italiei la Moto3.

MotoGP transmite că incidentul a avut loc cu 13 tururi înainte de final. Millan a căzut în virajul 5 şi a încercat să iasă de pe pistă, dar a fost lovit de o altă motocicletă, pilotată de polonezul Milan Leon Pawelec, care nu a putut evita impactul.

Vehiculele de intervenție medicală au ajuns imediat la fața locului, iar motociclistul a fost transferat la Centrul Medical de pe circuit. Tânărul pilot a fost transportat cu elicopterul la un spital din Zaragoza, însă viaţa lui nu a putut fi salvată.

În ciuda eforturilor depuse de personalul medical al circuitului, Centrul Medical a anunțat că Millan a cedat ca urmare a rănilor grave suferite.

Millan se bucura de cel mai reușit sezon al său până acum în FIM CEV Repsol, prinzând de câteva ori podiumul. Circuitul FIM, FIM Europe, Dorna și MotorLand Aragón transmit cele mai profunde condoleanțe familiei, prietenilor, echipei și celor dragi ai lui Millán.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel