Avem nevoie de:
10 copane de pui
O căpățână de usturoi proaspăt tăiat feliuțe
200 grame de măsline de tot felul
2-3 jumătăți de gogoșar murat taiate fâșii pe lung
5-6 morcovi bonomi tăiați fâșii subțiri pe lung
7-8 roșioare mici
Un pahar de vin alb sau rosé cât mai parfumat
2 ardei bulgărești mai putin iuți taiati rondele
Mirodenii (capere, piper, curry, boia dulce)
Mult mărar proaspăt tocat.
Mod de preparare
Călim ușor copanele de pui și apoi turnăm apa peste ele lăsându-le să fiarbă. Separat călim, într-o tigaie, morcovii. Peste turnăm usturoiul și ardeiul tăiate rondele.
În oala cu copane adăugăm conținutul tigăii, adăugăm vinul, maslinele, fâșiile de gogoșar, roșioarele și le lăsăm circa 10 minute la foc potrivit. La final adăugăm mirodeniile și mai lăsăm încă 5-7 minute oala pe foc. Când servim punem mult mărar tocat proaspăt.
Poftă bună!
Altă propunere: Ciuperci cu pulpe de pui. Ingredientele secrete care dau gustul
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă: ciuperci cu pulpe de pui.
Ingrediente:
Ciuperci cu pălărie de domnie mare și bogată
2 legături de ceapă verde și 2 de usturoi verde tăiate rondele
1 căpățână de usturoi
Pulpe de pui dezosate și fără piele pe care le facem rapid la cuptor
Cașcaval afumat tăiat felii
Brânză de burduf feliată
Cartofi albi și dulci pentru fiert, tăiați în două
Mirodenii: cimbru, piper negru, boia dulce
Vin alb și parfumat ca o boare de flori de primăvară.
Călim ușor pălăriile de ciuperci. Călim ușor ceapa și usturoiul verde, aruncând printre ele și cățeii de usturoi. Așezăm în vasul de Jena jumătățile de cartofi. Peste ele punem aleatoriu feliile de cașcaval afumat și cele de brânză de burduf ținând cont că primele, după încălzirea la cuptor, se vor topi mai lent, iar celelalte mai repede. Aromele lor se vor împleti ușor într-un duet grațios și cald cu ocazia încălzirii de dinaintea servirii.
Așezăm cu grijă, deasupra fiecărei jumătăți de cartof, peste care se lăfăie câte o felie fie de cașcaval, fie de brânza de burduf, câte o pulpă de pui proaspăt scoasă din cuptor și le fixăm pe rând cu câte o scobitoare de lemn. Pe capătul rămas liber așezăm pălăriile ciupercilor. Presărăm, printre pălăriile ciupercilor, ceapa și usturoiul călite deja și turnăm ușor vinul alb și parfumat. Peste punem mirodeniile ce vor produce și un gust, și un miros deosebit. După ce se răcesc, le punem la frigider bine acoperite. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol