Piloţii ucraineni se antrenează cu armata franceză
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Armata franceză anunţă pe Twitter că antrenează piloţii ucraineni pe avioane de luptă. 

"Câteva exemple ale contribuţiei armatei noastre la formarea forţelor armate din Ucraina. 

Armata noastră antrenează piloţii de luptă din Ucraina, pentru a învăţa formaţii de luptă, dar în special în domeniul artileriei. Sprijinul nostru este pe termen lung", au scris francezii pe X, fostă Twitter. 

Zelenski respinge propunerea lui Macron de armistițiu olimpic

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a respins apelul președintelui francez Emmanuel Macron de a institui un armistițiu în războiul dintre Ucraina și Rusia în timpul Jocurilor Olimpice de vară de la Paris. Zelenski a argumentat că Rusia ar folosi orice suspendare a ostilităților pentru a-și consolida avantajul militar.

„Să fim sinceri... Emmanuel, nu cred asta,” a declarat Zelenski într-un interviu acordat vineri agenției de presă Agence France-Presse (AFP). „Cine poate garanta că Rusia nu va folosi acest timp pentru a-și aduce forțele pe teritoriul nostru?” a întrebat el, scrie POLITICO.

„Suntem împotriva oricărui armistițiu care avantajează inamicul,” a adăugat Zelenski.

Vineri, președintele rus Vladimir Putin a declarat presei de stat că a discutat ideea unui armistițiu olimpic cu omologul său chinez, Xi Jinping. Întrebat dacă ar susține ideea, Putin a răspuns cu o critică la adresa autorităților sportive occidentale.

În interviul acordat AFP, Zelenski a promis să continue lupta împotriva armatei ruse. „În primul rând, nu avem încredere în Putin,” a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel