Pilonul II de pensii, Iohannis atacă: Este începutul sfârșitului
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Iohannis
Iohannis
Președintele României lansează un nou atac la adresa PSD-ului. De data aceasta susține că transformarea Pilonului II de pensii în opțiune pentru români înseamnă totodată "începutu sfârșitului"

Klaus Iohannis consideră că Pilonul II de pensii, odată ce va deveni opțional, PSD-ul va găsi metode prin care să convingă oamenii să se îndrepte către Pilonul I."Este o evoluție foarte proastă și cu siguranță va produce multă îngrijorare în special la angajații mai tineri, la românii care contribuie la Pilonul II, pilonul care este administrat privat. Oameii își pun speranțele în această administrare privată pentru că au o alternativă la pensia de stat. Faptul că acum PSD-ul recunoaște că vrea să transforme pilonul(...) este începutul sfârșitului pentru pilonul II pentru că vor găsi noi și noi metode de a convinge oamenii să nu contribuie la pilonul II ci să treacă la pilonul I. Am văzut în vecinătatea noastră acest demers, deci nu este nicio noutate și știm cum se termină.

"Ar fi trebuit să știe românii, înainte de alegeri, că PSD-ul are această intenție"

Președintele României susține că ar, din punct de vedere politic, PSD ar fi trebuit să menționeze această schimbare în programul de guvernare. "Este, pe de altă parte, politic vorbind, ciudată această evoluție, pentru că transformarea pilonului II în pilon opțional este o decizie extrem de importantă, politic vorbind. Și ar fi trebuit să știe românii, înainte de alegeri, că PSD-ul are această intenție. Ori în mult citatul program de guvernare al PSD nu se găsește această opțiune. Nu este suficient ca pesediștii să declare că transformă Pilonul II de pensii, este nevoie de clarificări și este nevoie de o argumentație clară.(...)Ceea ce mă îngrijorează și îngrijorează pe români este că PSD-ul vine cu astfel de decizii fără analiză, fără o motivație, fără o argumentație" a mai spus șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel