Urmărește emisiunea live
Pilonii unei relații sănătoase. Cum ajung cuplurile să fie împreună pentru tot restul vieții
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Marcelo Chagas
Foto Ilustrativ/Pexels Marcelo Chagas
O relație sănătoasă necesită efort constant pentru a o face să funcționeze.

Asta pentru că o relație bună nu ajunge pur și simplu în acest stadiu. Este nevoie de muncă grea, răbdare, înțelegere și comunicare pentru a avea succes. 

În acest articol vom discuta despre cei trei piloni ai unei relații sănătoase, care vor oferi stabilitate cuplului tău, chiar și atunci când pare că lucrurile nu au unde să meargă decât la vale.

1) Comunicați

Dacă tu și partenerul tău aveți probleme, discutați-le! A vorbi despre lucrurile care vă macină ajuta să înțelegeți unde este sursa problemei, ceea ce vă va ajuta să găsiți un punct comun. Comunicarea nu înseamnă că o persoană trebuie să cedeze întotdeauna - înseamnă doar înțelegerea pozițiilor și perspectivelor celuilalt. Acest lucru poate face toată diferența atunci când vine vorba de gestionarea problemelor de relație. 

Petreceți timp împreună: relațiile au nevoie de îngrijire. Poate părea evident, dar cuplurile cad adesea în complezență atunci când vine vorba de a petrece timp împreună în afara responsabilităților de acasă sau de la serviciu. Faceți mai multe ieșiri pentru a vă menține dragostea vie și înfloritoare; nu există un număr magic pentru câte ori pe săptămână ar trebui să vă întâlniți - asigurați-vă că o faceți în mod regulat!

2) Oferiți-vă respect

Nu poți pretinde respect fără să-l oferi mai întâi și, mai presus de orice, a fi o un om bun te va face demn de respectul celor din jur. Dacă relația ta nu are acest pilon, înseamnă că tu, el/ea sau amândoi faceți ceva greșit. Oricum ar fi, trebuie să oferi în schimb mai mult decât primești. Așa funcționează relațiile sănătoase: nu este întotdeauna 50/50; uneori este nevoie de 80/20, alteori de 90/10, pentru a înclina acest raport în favoarea ta, mai apoi. Dar dacă nu investiți nimic, nu vă așteptați la nimic înapoi.

3) Păstrați-vă mințile deschise

Mințile sunt precum parașutele - funcționează doar când sunt deschise. Rămâneți curioși privitor la viața, interesele și aspirațiile celuilalt. Fiți deschiși la noi experiențe împreună și cu prietenii comuni. Trebuie să realizezi că partenerul tău nu va fi niciodată exact ca tine - și de aceea îl iubești!

Sensul real al vieții este că totul presupune un proces continuu de auto-descoperire; continuați să învățați unul de la celălalt cât puteți de mult. Nu vă fie frică să vorbiți despre sentimentele voastre; de fapt, o conversație deschisă ar putea fi unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru relația ta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel