Data publicării:
Pilaful trebuie fiert în cuptor, la foc mic. Secretul excepțional din marile bucătării
Când te gândești să prepari pilaf, trebuie să știi că există un truc care îți aduce reușita. Nu vei întâmpina probleme, dacă îl vei folosi. La cât este de eficient, posibil să fie folosit și în marile bucătării. Iată ce trebuie să faci.
Dacă vrei să nu îți mai dea laptele în foc, pune o lingură de lemn deasupra oalei în care fierbi laptele, iar spuma acestuia se va opri pur şi simplu în lingură şi nu se va mai vărsa. Același truc funcționează și în cazul ciorbelor, tocănițelor, cartofilor, pastelor și multe altele. Pune transversal o lingura de lemn deasupra, pentru a opri lichidul să mai dea pe afară.
Pilaful nu se mai prinde de cratiţă, dacă îl veţi lăsa să fiarbă, la foc mic, în cuptor. Pentru ca boabele de orez să nu se lipească între ele, adăugaţi în mâncare o ligură de ulei.
Vezi și: Peștele trebuie ținut în lapte, înainte de a-l prăji. Trucul pe care-l vei folosi mereu
Înainte de a căli ceapa, pune zahăr în tigaie. Trucul acesta este fabulos. Rezultatul, pe măsură!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News