Piersic jr. râde negru de corporatiști
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu, val.vilcu
WhatsApp

Ai ucide pentru o slujbă ca lumea într-o corporație? Cauți un job mortal, la o multinațională?  Vrei să avansezi, țintești o poziție criminală, la vârful ierarhiei? Atunci ești chiar cel despre care scrie Rick Cleveland, în Tom și Jerry. Ești omul pe care îl joacă Florin Piersic jr., Paul Ipate și Laurențiu Bănescu, la Teatrul Metropolis.

Piesa lui Cleveland, Tom și Jerry, nu este un policier decât la prima vedere. Chiar dacă personajele principale sunt doi ucigași plătiți, plus o victimă, în piesă nu e vorba de  Mafie. Autorul scenariului, Rick Cleveland, cu ajutorul regizorului, Piersic jr., face mișto de banala corporație, oricare ar fi aceasta, și nu de vreun clan sicilian, fie acesta chiar cel care i-a ucis pe Kennedy, Elvis sau Marilyn.

Viața celor două victime, care joacă o vreme rolul asasinilor, este viața oricărui corporatist de la noi: recrutare de pe băncile liceului, lipsă de scrupule, profesionalizare, workoholism, familie, target, rate, avansări...jobul, pur și simplu.

Piersic e așa cum îl știm, Paul Ipate, simpaticul ”combinatozaur” din reclamele Vodafone se dovedește un actor adevărat, iar Bănescu merita să fie promovat, de la ”independenți”  la marile teatre. O mențiune aparte pentru scenografie. Tudor Prodan te ține cu sufletul la gură: reconfigurarea decorului, după fiecare scenă, se face de către actori, prin reasamblarea unor piese de mobilier. Asta, apropo de corporații și de tipii cu mobila pe care ți-o montezi singur, într-un minut.

Cred că Metropolis a dat, din nou, lovitura.  De altfel, la Metropolis nu sunt decât piese ”hit”. E o condiție a acestui teatru, diferit de orice există la noi. E o instituție fără actori angajați, un teatru  de proiecte, unde nu rezistă decât cei mai buni. Mergi să-i vezi, dacă mai găsești bilete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel