Pierre Moscovici, cu origini românești, posibil ministru în guvernul lui Hollande
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

După anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din Franța, presa din hexagon a început speculațiile pe marginea desemnării premierului și a membrilor guvernului Hollande. Pierre Moscovici, un politician cu origini românești, se află printre nominalizații vitorului cabinet al președintelui Hollande. Moscovici a fost șeful de campanie al lui Hollande.

 Născut în 1957, la Paris, Pierre Moscovici este fiul lui Serge Moscovici, un evreu care a emigrat din România în 1947.

Pierre Moscovici este cunoscut românilor, după ce în 2004, acesta a fost  numit raportor pentru România al Parlamentului European.

41% dintre votanții socialiști ar prefera ca Martine Aubry să fie premier și doar 10% l-ar prefera pe Moscovici, potrivit unui sondaj publicat duminică.

 De altfel, Pierre Moscovici face parte din lista cu potențiali premieri, alături de Martine Aubry, Jean-Marc Ayrault, Laurent Fabius și Michel Sapin.

 Conform TF1, Pierre Moscovici și Michel Sapin sunt principalii favoriți pentru a conduce Ministerul Economiei și Finanțelor, în timp ce 20minutes.fr consideră că șeful de campanie al lui Hollande ar fi mai potrivit ca șef al diplomației.

 Pierre Moscovici a fost ministru al afacerilor europene, în perioada 1997-2002.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel