Pierre Moscovici, avertisment despre Germania: ”Trebuie să fim atenți”
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Pierre Moscovici avertizează  că atunci când Germania are dificultăţi, forţa propulsoare a Europei slăbeşte.

Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, a subliniat luni că fragilitatea unei ţări cum este Germania reprezintă o ameninţare pentru Europa, transmite AFP. 'Când principala ţară se află nu în criză, ci în dificultate, forţa propulsoare a Europei slăbeşte. Trebuie să fim atenţi', a avertizat fostul ministru francez al economiei pe canalul de televiziune politic Public Senat.

Moscovici a precizat că, deşi în Germania 'nu există o ameninţare iliberală sau o extremă dreaptă care ar putea revendica puterea', fragilitatea coaliţiei dintre social-democraţi (SPD) şi partidul de centru-dreapta CDU (Uniunea Creştin Democrată) a cancelarei Angela Merkel complică reformele la scară europeană.

O nouă foaie de parcurs

'Or, avem nevoie de o reformă a zonei euro, de un buget al zonei euro dacă vrem să combatem inegalităţile, de o taxă pentru companiile din domeniul digital pentru ca acestea să plătească o cotă corectă de impozitare acolo unde fac profit şi aduc valoare', a menţionat comisarul european, insistând asupra necesităţii unui cuplu franco-german solid pentru luarea deciziilor 'în 27' (state membre ale Uniunii Europene după Brexit).

El a exclus totodată o posibilă demisie a Angelei Merkel, punând accentul pe solicitările SPD privind 'o nouă foaie de parcurs, un nou contract de guvernare şi schimbări în conducerea coaliţiei', pe care a calificat-o drept haotică, mai ales în problema migranţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel