Pierce Brosnan. Fostul James Bond îşi va expune picturile la Paris
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
Numele lui este Brosnan, Pierce Brosnan . Actorul american, care a devenit star mondial graţie filmului de spionaj în care a fost al patrulea James Bond din istoria cinematografiei, este, de asemenea, pictor. Într-o celebră emisiune americană de televiziune, Live with Kelly , el a mărturisit că prima sa pasiune a fost pictura.

Invitat să promoveze serialul The Son, în care joacă rolul unui tată de familie Texan, posesor al unui imperiu petrolier, el a anunţat că anul acesta, îşi va organiza prima expoziţie. O ieşire în public a operelor sale pe care o aşteaptă cu nerăbdare şi cu bucurie.

“Va fi o premieră. Nu mi-am mai arătat niciodată lucrările în public. Sunt destul  relaxat, dar uneori mă întreb dacă nu sunt complet nebun făcând acest lucru. Pictez de foarte multă vreme. Am părăsit şcoala la 15 ani şi nu aveam aptitudini speciale, în afara unui dulap plin de desene şi picturi”, a explicat el.

Dar, înainte de a deveni actor, Pierce Brosnan, acum în vârstă de 63 de ani, s-a format în ilustraţia de reclame la cunoscuta şcoală de artă Centrale Saint Martins, considerată a opta cea mai importantă universitate de artă şi design din lume.

De-a lungul anilor, Brosnan a avut de fapt două cariere. Întotdeauna, între două filmări, s-a dedicat primei sale pasiuni, perfecţionându-şi tehnica. “Nu este niciun mister. Ca să pictezi bine, îţi trebuie exerciţiu”, a adăugat el, evocând prima sa operă realizată într-un atelier situat în sudul Londrei, la Putney.

“N-aveam cunoştinţe speciale, dar aveam o fibră artistică, o oarecare stăpânire a culorilor şi formelor”.

Artistul n-a făcut public numele Galeriei pariziene care urmează să-i găzduiască expoziţia.

De altfel, despre talentul lui de pictor s-a mai vorbit, chiar dacă nu tocmai din motive de laudă.

Fratele lui Paul McCartney, Michael, l-a ameninţat cu un process pentru că a reprodus într-o pictură, una dintre fotografiile sale. Brosnan realizase tabloul pentru soţia sa, Cassandra Harris, mare admiratoare a formaţiei Beatles. Fotografia era însă protejată de drepturi de autor, dar actorul nu ştia. Povestea s-a rezolvat până la urmă amiabil.

(w670) The Night

The Night Marcher

Pierce Brosnan a şi vândut una dintre pânzele sale, un portret de mexican, intitulat Macho Llorando. Ea a fost cumpărată de Albert S. Ruddy, producătorul peliculei Naşul, banii obţinuţi fiind donaţi unor asociaţii de caritate.

Este cunoscută pasiunea actorului pentru stilul hawaian, care poate fi întâlnit şi în unele dintre picturile sale ultra colorate, cum ar fi Night Marcher.

Pierce Brosnan s-a născut în 1951 şi a crescut într-o familie modestă, între Irlanda natală şi Londra, unde mama lui s-a stabilit după divorţ. La Londra a descoperit sălile de cinematograf, graţie filmului… Goldfinger, în care James Bond era întrupat de Sean Connery.

În adolescenţă a condus un taxi londonez pentru a câştiga bani. În 1976 a descoperit bucuria de a juca teatru, au urmat roluri modeste în televiziune şi în cinema. După şase ani, a trecut Atlanticul şi a devenit star al micului ecran în serialul Remington Steele.

A devenit celebru în personajul îmbrăcat în smoking al spionului James Bond jucând în patru filme ale seriei: GoldenEye, Demain ne meurt jamais, Le monde ne suffit pas şi Meurs un autre jour.

(w670) O pictura

O pictură ultra colorată în stilul hawaian

Apoi şi-a lărgit paleta de roluri. A fost văzut în Mars Attacks! al regizorului Tim Burton, în Mamma Mia! sau în The Ghost Writer de Roman Polanski. În 2013, a interpretat rolul principal din comedia romantică Love Is All You Need, de Susanne Bier şi a fost aclamat în comedia science fiction Le Dernier Pub avant la fin du monde a lui Edgar Wright. În anul următor a fost present la Berlinală cu A Long Way Down, al francezului Pascal Chaumeil, alături de actorii americani Toni Collette şi Aaron Paul, şi a fost partenerul Emmei Thompson în comedia britanică Duo d'escrocs, regizată de Joel Hopkins. Dar acest an a marcat mai ales întoarcerea sa la filmul de acţiune cu pelicula de spionaj November Man, a lui Roger Donaldson, unde a avut ca parteneră o James Bond girl, Olga Kurylenko. A urmat thrillerul de acţiune amglo-american Survivor, alături de Milla Jovovich. În 2016, a fost pe afişul filmului istoric The Moon and the Sun, de Sean McNamara, în care a jucat rolul principal, Ludovic al XIV-lea.

La 20 de ani după moartea primei sale soţii, actriţa Cassandra Harris, din cauza unui cancer, Pierce Brosnan s-a căsătorit cu jurnalista Keely Shaye Smith. Trecutul lui dureros l-a făcut să se angajeze în lupta pentru prevenirea cancerului. Este, de asemenea, un apărător al controlului armelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel