Pieptul de pui se usucă când este copt? Două ingrediente secrete vor face carnea suculentă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pieptul de pui se usucă când este copt. Două ingrediente secrete vor face carnea suculentă. Sursa - pixabay.com
Pieptul de pui se usucă când este copt. Două ingrediente secrete vor face carnea suculentă. Sursa - pixabay.com
Carnea de pui este considerată una dintre cele mai dietetice. Are multe proteine, iar carnea este mai sănătoasă dacă se fierbe, coace sau gătește la abur.

Dar, de foarte multe ori, gospodinele se plâng că pieptul de pui copt nu este suficient de suculent. Bucătarii cu experiență au dezvăluit care sunt cele două ingrediente care vor rezolva această problemă.

Pieptul de pui la cuptor va deveni foarte fraged și suculent, dacă folosiți două ingrediente comune pentru marinadă: ketchup și smântână. De asemenea, ketchup-ul poate fi înlocuit cu bulion de roșii, iar smântână cu iaurt natural, ceea ce este un avantaj, dacă țineți la siluetă.

Cina rapid, preparată în cuptorul cu microunde: carne cu sos de smântână

Înainte de a fi gătit, pieptul de pui trebuie marinat în cantități egale de smântână și ketchup, de exemplu, câte 1 lingură. Carnea se lasă să se marineze circa 15 minute. Această marinadă va păstra pieptul de pui suculent.

Brioșe cu cafea și ciocolată într-o ceașcă: un desert senzațional, preparat în cuptorul cu microunde 

Unii bucătari înlocuiesc smântâna cu maioneza, dar acest lucru nu este recomandat, deoarece acesta este un produs foarte cancerigen, care conține o mulțime de aditivi nocivi. Maioneza, de asemenea, conține o cantitate mare de zahăr și sare.

 

Omletă marocană cu roșii: o rețetă interesantă din produse simple

 

Majoritatea persoanelor consumă, la micul dejun, ouă. Fie că sunt fierte, fie că sunt prăjite, ouăle sunt iubite de toată lumea. Continuăm să vă facem cunoștință cu cele mai interesante, dar în același timp simple preparate cu care vă puteți surprinde familie.

Omleta marocană pe un pat de roșii se prepară foarte repede din cele mai simple ingrediente, iar rezultatul va fi mai bun decât cel dintr-un restaurant. Rețeta originală conține cârnați, care pot fi înlocuiți cu carne de pui sau de curcan.

Ingrediente:

4 ouă,

20 ml ulei vegetal,

70 grame măsline,

1 ardei gras,

1 ceapă,

3 roșii,

100 grame de cârnați sau carne,

100 grame de cașcaval,

sare și piper după gust,

chimen măcinat, turmeric, boia roșie - după preferințe, 

verdețuri preferate pentru decor (coriandru, mărar, pătrunjel, busuioc).

 

Metoda de gătire 

 

Roșiile se toacă și se pun într-un castron mic. Ceapa se toacă mărunt și se adaugă în bolul cu roșii. Tăiați cârnații sau carnea în cuburi. Măslinele se taie în felii. Se toacă mărunt ardeiul.

Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie. Se pun roșiile cu ceapă și puțină apă. Gătiți-le, sub capac, amestecând din când în când, până când roșiile devin moi și toată apa s-a evaporat.

Trucurile secrete ale bucătarilor pentru a face, acasă, cartofi crocanți la exterior și moi la interior

Dacă lichidul s-a evaporat și roșiile nu s-au înmuiat, puteți adăuga mai multă apă și fierbeți-le sub capac. Adăugați condimente în tigaia cu roșii și ceapă și amestecați. Într-un castron separat, bateți bine ouăle. Adăugați cârnați sau carnea, măslinele și ardei. Se sărează și se amestecă.

Amestecul de ouă se toană peste roșiile din tigaie și se acoperă cu un capac. Gătiți până când ouăle sunt gata. La final, puneți peste ouă, felii de cașcaval, care trebuie să se topească. Decorați omleta cu verdeață proaspătă tocată și cu condimentele preferate. Poftă bună!

 

Paste cu pui și legume, gata în 15 minute: doar pune toate ingredientele într-o tigaie 

 

O cină rapidă și gustoasă nu este un vis, ci o realitate. Iată o modalitate interesantă de a găti pastele. Nu trebuie să fierbeți și să prăjiți nimic separat. Totul se gătește deodată într-o tigaie. Și va dura aproximativ 15 minute.

Ingrediente:

250 grame de spaghete,

400 grame de file de pu,

250 grame de roșii cherry,

o jumătate de ardei gras,

3 căței de usturoi,

400-500 ml apă,

4 linguri de ulei vegetal,

30 grame de cașcaval. 

pătrunjel - o legătură,

sare și piper - după gust. 

 

Metoda de gătire  

 

Puneți pastele crude într-o tigaie adâncă. Alături, adăugați roșiile cherry tăiate în jumătate și ardeiul tăiați cubulețe. Adăugați fileul de pui tăiat cubulețe, felii de usturoi și verdeața tocată mărunt. Deasupra se presoară sare, piper și boia.

Ciocolată Bounty, făcută în casă din trei ingrediente: un răsfăț rapid, ușor și delicios

Nu uitați să adăugați și uleiul. Umpleți vasul cu apă, astfel încât să acopere toate ingredientele cu aproximativ jumătate de centimetru. Puneți tigaia pe aragaz, la foc mediu și gătiți  11 minute, amestecând din când în când. La final se presară, cașcaval dat prin răzătoare și verdeață tocată. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel