Piept de pui, în sos de portocale, o rețetă inovatoare care te va uimi
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Piept de pui, în sos de portocale, o rețetă inovatoare care te va uimi. Sursa foto: freepik.com
Piept de pui, în sos de portocale, o rețetă inovatoare care te va uimi. Sursa foto: freepik.com
Ne-am obișnuit cu clasicul piept de pui cu sos de lămâie, dar, pentru iubitorii de citrice, această variantă este de neegalat.

Pieptul de pui cu sos de portocale este o rețetă care, fără îndoială, te va uimi. Cu un gust proaspăt și rafinat, acest fel de mâncare va avea succes la o cină cu prietenii. De asemenea, poți prepara rețeta și pentru o masă rapidă, dar gustoasă.

Ideal ar fi să servești această mâncarea cu o garnitură de cartofi. Nu uita să adaugi și câteva felii de portocale pentru a decora farfuria.

File de pui în sos de miere: rețeta cu care îți vei cuceri toată familia

 

Ingrediente pentru 4 persoane:

800 grame de piept de pui.

2 portocale,

100 ml vin alb,

ulei - 3 linguri,

sare și piper după gust.

 

Pregătirea, pas cu pas

 

Coaja de portocală se dă prin răzătoare, iar portocala se presează pentru a obține sucul. Pune ingredientele rezultate deoparte și fă prin făină feliilor de piept de pui. Ulterior, încinge într-o tigaie antiaderentă niște ulei de măsline. Apoi pune feliile de pui în tigaie și rumenește-le pe ambele părți câteva minute.

Cel mai bun tort cu fistic al momentului: se prepară în 5 minute și este fabulos

Apoi adaugă vinul alb, care va da preparatului mai multă aromă. După ce vinul s-a evaporat, poți adaugă sucul de portocale. Gătește aproximativ 8 minute, având grija să întorci feliile de carne. Chiar înainte de a termina gătitul, adaugă puțină sare.

Salată cu omletă: o rețetă interesantă pentru orice masă festivă

Când puiul este gata, pune carnea în platou și, înainte de servire, adaugă coaja de portocală rasă. Dacă vrei, mai poți adăugă câteva felii de portocală pentru decor. Și iată, mâncarea rafinată și gustoasă este gata! Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel