Piedone întinde o mână PSD și PNL: Am trimis liderilor o scrisoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Cristian Popescu Piedone, cunoscutul primar al Sectorului 5 și candidat al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) la Primăria Capitalei, propune formarea unei alianțe social-liberale pentru a-l contracara pe Nicușor Dan.

Cristian Popescu Piedone, candidatul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) la Primăria Capitalei, a făcut un apel către liderii PSD și PNL pentru formarea unei alianțe social-liberale în București. El a trimis o scrisoare de intenție către Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, propunând colaborarea în vederea alegerilor locale.

Într-o declarație pentru Antena 1, Popescu Piedone a subliniat că experiența unei astfel de alianțe este deja verificată, menționând succesul colaborării cu PUSL în Sectorul 4 al Capitalei. În plus, a anunțat că, dacă PSD va nominaliza un candidat pentru Sectorul 2, vor forma o alianță și acolo.

Cu toate acestea, pentru celelalte sectoare din București, PUSL are candidați proprii. Motivul deciziei sale de a candida pentru Primăria Capitalei este dat de lipsa unei coagulări a social-democraților și liberalilor în spatele unui candidat care să îl poată învinge pe actualul primar, Nicușor Dan.

Piedone a subliniat că este deschis să primească sprijinul PSD și PNL în candidatura sa, dar că va continua să își urmeze drumul chiar și fără acest sprijin. El a confirmat că va susține realegerea primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, și va propune fiul său, deputatul Vlad Popescu Piedone, pentru Sectorul 5, relatează Agerpres.

Cristian Popescu Piedone a anunțat că își va declara candidatura într-un eveniment care va avea loc pe 5 aprilie, la Sala Palatului, unde se va face anunțul oficial privind candidatura sa, precum și a celor pentru primăriile de sector. Popescu Piedone a subliniat importanța susținerii cetățenilor Bucureștiului, descriindu-i pe aceștia drept motorul său cu o putere de peste 2 milioane de cai putere.

„Degeaba au carapace și mașinării de partid. Nu au motor. Eu pot avea un motor de peste 2 milioane de cai putere, cetățenii Bucureștiului. Eu am nevoie de acest motor, al oamenilor care s-au cam săturat de politicieni", a declarat Piedone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel