Pictură istorică, veche de 400 de ani, scoasă la licitație. Ce alte obiecte de colecție vor mai putea fi cumpărate la expoziția Artmark
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Madonna cu pruncul, foto: Wiki Commons
Madonna cu pruncul, foto: Wiki Commons
Palatul Cesianu-Racoviță va găzdui un eveniment excepțional în cadrul căruia participanții vor avea șansa să liciteze pentru piese extrem de rare și de colecție.

De-a lungul ultimilor ani, licitațiile dedicate designului interior, organizate sub umbrela A10 by Artmark, au devenit un punct de referință important în piața de design interior din România. Această platformă reprezintă un nou market concentrat pe design interior, oferind o gamă variată de obiecte cu prețuri de pornire între 20-40% din valoarea de piață. Evenimentul atrage atât designerii cât și publicul interesat de obiecte clasice pentru casă, deopotrivă.

O apariție de-a dreptul remarcabilă în piața românească de artă este reprezentată de opera de artă intitulată „Madona cu pruncul”, semnată de pictorul flamand Adrian de Bie. Acest artist este cunoscut pentru portretele și scenele biblice pe care le-a pictat în perioada denumită „secolul de aur al picturii olandeze”. Pe plan global, au fost conservate doar câteva opere create de acest artist. Printre acestea, se numără „Portrait de vieille femme”, datând din 1652, expus în colecția muzeului din Darmstadt, Germania, și tripticul cu temă religioasă realizat în biserica Eligius din Lier, Belgia. Lucrarea prezentă în licitație se remarcă prin dimensiunile sale generoase, fiind veche de 400 de ani, iar prețul de pornire este de 6.000 de euro. Aceasta provine din celebrul fond istoric al renumitei pianiste Cella Delavrancea.

Piesă rară

Mobila de tip Boulle, numită astfel după celebrul ebenist André-Charles Boulle, a fost preferata regelui Louis al XIV-lea, cunoscut și sub numele de Regele Soare, și a primului președinte al Franței, Napoleon al III-lea. Aceasta a fost considerată o emblemă a prestigiului regal și aristocratic de-a lungul secolelor, reprezentând rafinamentul, luxul și atenția la detalii. Designul clasic al mobilei Boulle a continuat să impresioneze, fiind remarcabil prin finețea și eleganța sa.

În cadrul licitației din 24 octombrie, vor fi prezentate 4 piese magnifice de mobilier Boulle care ilustrează perfect această estetică clasică. Printre acestea se numără un impresionant secretar Boulle în stil Napoleon al III-lea (cu un preț de pornire de 2.500 de euro), un birou tip Boulle în stil Napoleon al III-lea, decorat cu intarsii și elemente de bronz (cu un preț de pornire de 2.000 de euro), un birou în stil Napoleon III, cu marchetărie tip Boulle (cu un preț de pornire de 1.000 de euro) și o comodă tip Boulle în stil Napoleon III, ornamentată cu intarsii și decorațiuni din bronz (cu un preț de pornire de 700 de euro). Aceste piese reflectă frumusețea și eleganța mobilierului Boulle și continuă să inspire aprecierea pentru designul clasic.

Evenimentul „Case frumoase. Licitația de Design Interior, inclusiv o colecție de corpuri de iluminat” va avea loc marți, 24 octombrie, ora 19:00, în sala de licitații de la Palatul Cesianu-Racoviță, dar și online pe platforma Artmark Live, informează artmark.ro. Expoziția licitației este deschisă de luni până duminică în intervalul orar 10:00-20:00, iar vizitatorii au prilejul de a primi consiliere în alegerea pieselor decorative din partea consultanților de artă prezenți. Evenimentul a fost special conceput pentru designerii de interior interesați să aducă inovație în spațiile interioare și pentru cei pasionați de decorarea caselor într-un stil eclectic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel