Pictorul Traian Mârza, trimis în judecată pentru înșelăciune și fals în înscrisuri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pictorul Traian Mârza, trimis în judecată pentru înșelăciune și fals în înscrisuri / Foto: Pixabay
Pictorul Traian Mârza, trimis în judecată pentru înșelăciune și fals în înscrisuri / Foto: Pixabay
Pictorul Traian Mârza a fost trimis în judecată pentru înșelăciune și fals în înscrisuri.

Pictorul Traian Mârza din Alba Iulia trimis în judecată pentru înșelăciune și fals în înscrisuri, informează Ziarul Unirea. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia acesta ar fi emis în perioada 2012-2016, în calitate de preşedinte al unei Uniuni din Alba Iulia, 72 adeverinţe către 69 de persoane, atestând faptul că acestea deţin calitatea de membri ai Uniunii. Acești oameni ar fi beneficiat astfel de indemnizaţia de pensie suplimentară în cuantum total de 685.014 lei.

Date din rechizitoriu

”Având în vedere solicitarea dumneavoastră din data de 26.08.2021 înregistrată cu numărul de mai sus, vă comunicăm următoarele:

La data de 16.08.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus trimiterea în judecată a inculpatului M. pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la înşelăciune în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (72 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut următoarea stare de fapt: În perioada 2012-2016, în calitate de preşedinte al unei Uniuni din Alba Iulia, inculpatul M. a emis 72 adeverinţe către 69 de persoane, atestând faptul că acestea deţin calitatea de membrii ai Uniunii şi că această entitate este de utilitate publică pentru ca respectivele persoane să beneficieze de indemnizaţia de pensie suplimentară prevăzută de Legea nr. 8/2006, deşi Uniunea nu beneficia de statutul de utilitate publică, iar ulterior beneficiarii adeverinţelor au depus aceste înscrisuri la casele de pensii şi au indus în eroare funcţionarii publici, obţinând indemnizaţii suplimentare în cuantum total de 685.014 lei.

Precizăm că întocmirea rechizitoriului este o etapă a procesului penal,reglementată în Codul de procedură penală, care reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea dosarului la instanţă, spre judecare, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel