Pică legea păcănelelor la CCR? ”Nu am nicio bază legală să discriminez după dimensiunea localității”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit, în cadrul emisiunii Nod în Papură, printre altele, și despre interzicerea păcănelelor în România.

”De unde aveai păcănele cred că și în toaleta școlii, acum a venit USR-ul și au zis: " le tragem o lovitură, le facem o figură că au nevoie de bani și noi cerem interzicerea păcănelelor"”, a spus jurnalistul Val Vâlcu.

Decizia finală, la CCR

Există riscul să fie contestată legea la CCR, să se invoce excepția de neconstoiționalitate, a întrebat val Vâlcu?

"Este o măsură discriminatorie pentru că nu am cum, nicio bază legală, să spun că niște oameni, pentru că trăiesc într-un tip de localitate, nu au voie, nu au acces la anumite servicii. Adică una e să nu fie serviciile că e localitatea mică și alta e să interzici prin lege ca niște oameni, pentru că trăiesc într-o localitate... e ca și cum ai spune că ăia care sunt în localități sub 10 mii de locuitori nu au voie să-și facă muzeu. Atenție, că nu ai tu muzeu e altă poveste, dar să nu ai voie. Adică e aceeași chestiune, e vorba de discriminare", a spus Alfred Bulai.

"S-au creat premisele ca să fie contestată", a punctat Val Vâlcu.

"Da, evident că e o discriminare. Ar trebui să existe motive de interzicere care să fie obiective. Dimensiunea orașului nu e decât un criteriu de discriminare" a completat Bulai. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel