Piața Victoriei sau Piața Obor? Cine va decide rezultatul alegerilor
Autor: Val Vâlcu | Publicat pe: 06 dec 2020 / 16:23
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
În 6 decembrie, exit-poll-urile arată diferențe mari față de sondajele pre-electorale.

USR-PLUS încearcă, de câteva zile, să activeze electoratul tip ”Piața Victoriei”. Mesaje de publicitate electorală care fac trimitere la mitingul din 10 August, dar mai ales la OUG 13, mai de sezon, căci, nu-i așa, ”atunci ne-am zgribulit”. Evident, acest electorat e disputat cu PNL, fiindcă Orban nu a sărit degeaba, în geacă roșie.

PNL are cea mai echilibrată distribuție pe vârste, adună voturi și de la tinerii hastag și de la pensionari, și din urban și din rural. Sau, mai precis, aduna, la începutul campaniei electorale.

La jumătatea programului de vot din 6 decembrie, exit poll-ul arăta diferit de sondajele de acum o săptămână sau două. În ciuda unei prezențe mai mici în rural, PNL era plasat cu 2-4 procente în urma PSD. Iar USR-PLUS bătea pasul pe loc, la 12-14%.

Este drept că piața țărănească, pe care a închis-o Orban, se deschide devreme, iar Piața Victoriei se umplea seara târziu. 

În patru-cinci ore, vom vedea cum se așează voturile, vom vedea ce a înclinat balanța, dacă mai funcționează mecanismele activate în Piața Victoriei, sau reîncepe să conteze la vot Piața Obor.

Jocurile nu sunt încă făcute, meciul se joacă până la fluierul de final, spun comentatorii de fotbal. Și chiar la masa verde, după încheierea partidei, arbitrul urmând a decide pe cine nominalizează drept câștigător.

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro