”Piața neagră a explodat”. Cum a ajuns untul să aibă sistem antifurt. Sorin Minea, Romalimenta, avertisment despre ”fenomenul” pe care românul nu-l vede
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Sorin Minea, președintele Romalimenta, a vorbit despre persoanele care fură din magazine.

Sorin Minea, președintele Romalimenta, a vorbit despre persoanele care fură din magazine și despre sistemele antifurt care au fost puse la produse precum untul:

„Am văzut un cetățean care arăta în supermarket pachetul de unt cu sistem antifurt. Este normală o astfel de imagine în România anului 2023? Unde vom ajunge în ritmul ăsta?”, a întrebat jurnalistul Mihai Ciobanu.

„Atât timp cât furturile sunt mai importante decât ceea ce se poate scoate din vânzări, vor apărea sisteme antifurt. Nu pe toate produsele, ci pe cele relativ scumpe și care se fură în cantități mari. Untul, din păcate, e într-un pachet foarte mic, dar costă mult. Acel sistem nu e că se fură un pachet de unt, dar sunt oameni care fură mai multe pachete și le vând vecinilor sau în piață. Piața neagră a explodat, piața neagră trebuie să o faci cu marfă iar marfa provine fie din economie neagră, fie din furt. S-ar putea ca la noi iar să fi devenit sport național.

Nu trebuie să ne fie rușine de acest lucru, ci să fim mai atenți cu cei care fură, pentru că românul iar are o mare problemă. Românul nu vede. Dacă cineva pățește ceva pe stradă, toți pleacă, dacă vezi pe unul că fură într-un magazin, te întorci și pleci mai departe ca să nu ai probleme. Atâta timp cât nu vom încerca să intervenim și să oprim acest fenomen, nu vom rezolva“, a precizat Sorin Minea.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Stabilizarea prețurilor. Sorin Minea (Romalimenta): Cel puțin un an sau doi, eu nu văd o schimbare / Asta e cauza principală / video

Forțele de ordine, rol crucial în combaterea fenomenului

„Mai e și rolul organelor care îi prind și care îi vor ancheta, pentru că există cazuri când îi mângâie pe frunte. Am prins hoți am avut replici: Hai, domn’le, tocmai pe ăsta l-ai găsit? Ce a făcut omul? A furat și el o bucată de salam.

Atâta timp cât vom gândi că cel care fură puțin nu trebuie pedepsit și trebuie pedepsit doar cel care fură mult, nu-i vom pedepsi pe niciunii“, a spus, la DC News, Sorin Minea, președintele Romalimenta.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Rafturile, pline cu mere din Polonia și carne din Danemarca. Sorin Minea (Romalimenta): Nu e vorba de patriotism. Pur și simplu sunt înaintea noastră / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel