”Piață” de copii sclavi la 40 de kilometri de București: traficanții, cu averi uriașe, știau că scapă. ”Nu mergeau în închisoare, pe românește”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Copii care cerșesc în intersecții sunt, de cele mai multe ori, copii vânduți sau închiriați din familiile sărace de pe lângă București. 

Deputatul PNL Cristian Tudor Băcanu a declarat că este important ca traficanții de persoane să primească pedepse mai dure și că ANAF-ul ar trebui să se ocupe de verificarea averilor celor care profită de pe urma acestor lucruri. El a subliniat că statul trebuie să facă traficul de persoane atât de „riscant” încât să nu mai fie la fel de profitabil pentru cei implicați. 

Cerșetoria cu copii

În cadrul discuției, jurnalistul Val Vâlcu a amintit de cazuri șocante din anii 2000, când copii erau vânduți sau închiriați ca sclavi în apropierea Capitalei. Deși astfel de cazuri nu mai sunt la fel de frecvente azi, el a subliniat că cerșetoria cu copii e încă răspândită, mai ales în Europa, și că ANAF ar trebui să se implice mai mult în investigarea averilor obținute din astfel de activități. 

”În apropierea Capitalei, la 40 de km de Capitală, erau, prin 2002-2003, copii sclavi, vânduți sau închiriați de familii din zone mai sărace familiilor din județul Giurgiu”, a spus Val Vâlcu.  

Discuția a continuat pe DCNewsTV

Printre altele, deputatul PNL a subliniat că ”sigur că și ANAF-ul are o parte din treabă, pentru că sunt mulți cetățeni care au niște averi uriașe pe care nu le pot justifica. Dar noi ne-am gândit la o strategie, pentru că am încercat să avem o abordare de sus, din avion, să vedem instituțiile și să lucrăm pe ele.

O primă mare problemă care era reproșată României, și era o chestiune crucială pentru noi, era să nu mai avem pedepse cu suspendarea executării pentru traficanții de persoane”.

Se pare că 20% din acești traficanți erau condamnați cu suspendare. Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel