Philip Morris International, cea mai mare transformare din istorie, care va seta viitorul pentru întreaga industrie de tutun
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În luna ianuarie a acestui an, pe site-ul Philip Morris International era afișată o întrebare pe cât de provocatoare, pe atât de onestă: 'Cât timp va fi prezentă cea mai importantă companie de țigări din lume în afacerea cu țigări?' 

Philip Morris a vorbit public, dar și intern, despre decizia sa îndrăzneață de a stabili o nouă direcție pentru companie, un nou drum, care va seta viitorul pentru întreaga industrie de tutun la nivel global.

Compania s-a angajat să înlocuiască țigaretele convenționale cu produse din tutun fără fum, care sunt o alegere mult mai bună. Proiectarea unui viitor fără fum este cea mai mare transformare din istoria Philip Morris International și este una importantă pentru consumatori, dar și pentru întreaga societate.

Încă din 2014, odată cu lansarea produsului revoluționar care încălzește tutunul în loc să-l ardă - IQOS, Philip Morris își prezintă viziunea pe care o are despre viitor, mizând pe spiritul inovator al companiei, precum și pe angajamentul său pentru sustenabilitate.

Povestea începe însă acum aproximativ 10 ani, când Philip Morris a angajat peste 400 de oameni de știință și experți și a investit peste trei miliarde de dolari în cercetare si în dezvoltarea de noi produse.

Iar din 2016, și fumătorii adulți din România care caută produse care să le ofere gustul, ritualul și plăcerea țigaretelor convenționale, dar care să conțină mult mai puține substanțe dăunătoare, au posibilitatea de a se converti la IQOS.

[citeste si]

IQOS este un dispozitiv revoluționar care încălzește tutunul, în loc să-l ardă, generând un aerosol care permite adulților fumători să se bucure de aroma autentică a tutunului. Deși rezervele pentru IQOS sunt realizate din tutun, iar dispozitivul IQOS imită gustul, aspectele senzoriale și de ritual al consumului de țigări, acestea nu sunt țigări. Spre deosebire de țigările cu aprindere prin care tutunul este ars, tutunul este încălzit și nu arde, fără a genera fum și fără aprindere, fără scrum și cu un miros mai puțin evident.

În luna iulie a acestui an, Philip Morris International a anunțat o investiție de 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de țigări din Otopeni, România, într-o unitate de producție a rezervelor din tutun care se folosesc împreună cu IQOS.

Această investiție este o dovada a angajamentului pe care compania l-a luat la nivel mondial și local de a oferi fumătorilor adulți alternative fără fum. Este, în egală măsură, un proiect important nu doar pentru piața din România, ci și pentru utilizatorii IQOS din întreaga lume – fabrica din Otopeni va produce rezerve din tutun atât pentru piața locală, cat si pentru alte piețe la nivel mondial. De asemenea, aceasta înseamnă mai multe exporturi, mai multe taxe către bugetul de stat, mai multe locuri de muncă pentru români, plătite la un standard cât mai apropiat celui european.

Practic, fabrica din Otopeni va fi a treia fabrică Philip Morris International care va produce rezerve din tutun pentru IOQS.

Fabrica Philip Morris International din România este una dintre cele mai performante din ecosistemul Philip Morris International, aceasta beneficiind, de-a lungul timpului, de investiții constante în liniile de producție.

Philip Morris International Inc. (PMI) este liderul mondial al industriei de tutun, ce deține șase dintre top 15 mărci și produse la nivel internațional, ce sunt comercializate în peste 180 de piețe. Alături de fabricarea și comercializarea țigaretelor, incluzând Marlboro, marca de țigarete numărul unu mondial, dar și al altor produse de tutun, PMI este implicat în dezvoltarea și comercializarea produselor cu potențial de risc redus (Potential Reduced-Risk Products – RRPs).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel