PETROM a ieftinit din nou carburanții
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp

Pe fondul prăbușirii prețului petrolului la bursele internaționale, PETROM a operat noaptea trecută o nouă reducere a preţului carburanţilor. O scădere de câte 5 bani la benzină şi la motorină, după ce weekendul trecut a mai redus în două rânduri preţurile. Astfel, în multe benzinării din ţară, tarifele afişate sunt de sub 5 lei pe litru.

De exemplu, Petrom vinde motorina STANDARD cu 4,91 lei pe litru şi 4,99 lei benzina STANDARD la staţia din Bacău, Calea Republicii, numarul 187, potrivit economica.net.

Reducerea totală de preţ operată de vineri până astăzi a ajuns, astfel, la 17 bani, ceea ce a dus ca în multe benzinării din ţară, printre care cele din Constanta, Iaşi, Bacău, Timişoara, Oradea şi Giurgiu, să se afişeze preţuri de sub 5 lei pe litru.

Citește și: Preţul petrolului, aproape de 40 de dolari/baril. Rusia, în pragul colapsului

Preţul carburanţilor diferă între diverse staţii din ţară, chiar şi în cadrul aceleiaşi firme. Oscilaţiile pot fi şi de 5%.

Prețul barilului de petrol a scăzut sub 40 de dolari la sfărșitul săptămânii trecute, marcând astfel cel mai puternic declin săptămânal din ultimii 29 de ani. Cotaţia s-a prăbuşit după ce activitatea fabricilor din China a înregistrat în luna august cel mai pronunţat declin din ultimii şase ani şi jumătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel