”Petrecerea s-a terminat pentru italieni”. Organizatorii de petreceri cu mai mult de 50 de invitați riscă închisoarea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Guvernul de extremă-dreapta din Italia vrea să scoată în afara legii petrecerile de peste 50 de persoane. 

Noul guvern al premierului de extremă-dreapta Giorgia Meloni a declarat că va transforma organizarea petrecerilor (rave) fără licență într-o faptă ilegală, la câteva ore după ce a fost oprită o astfel de petrecere în nordul Italiei. Noua infracțiune de ”adunări periculoase”, de peste 50 de persoane, ar atrage până la șase ani de închisoare și deschide posibilitatea interceptării telefoanelor organizatorilor de rave-uri.

O mie de petrecăreți au primit ordin să părăsească luni o petrecere dintr-un depozit din Modena.

”Petrecerea s-a terminat!”, a declarat ministrul de extrema dreapta Matteo Salvini.

Locuitorii s-au plâns din cauza gălăgiei

Locuitorii s-au plâns din cauza celor 48 de ore de muzică techno non-stop care se auzeau de la petrecerea de Halloween. Adunarea a atras tineri prin intermediul rețelelor de socializare din orașele italiene din apropiere, precum și din Belgia și Franța. Petrecăreții plănuiseră să rămână până marți, dar au părăsit fără probleme depozitul dezafectat la somația autorităților din nordul Modenei, iar martorii au spus că au făcut ordine în spatele lor.

Premierul Meloni a susținut că noua lege urmărește să protejeze oamenii de vătămări și nu este diferită de textele de lege din alte părți ale Europei, dar ar semnala că statul italian nu mai este delăsător în respectarea regulilor. Guvernul anterior de unitate națională începuse deja lucrările de modificare a legii, după ce o petrecere în masă din 2021 în orașul central Viterbo s-a încheiat cu moartea a două persoane. Dar proiectul noii administrații de dreapta merge mai departe, incluzând amenzi mari și confiscarea sistemelor de sunet.

Un marș fascist a avut loc în Predappio

Criticii au întrebat de ce guvernul a țintit tinerii și petrecăreții, dar a ignorat un marș fascist care a avut loc în weekend, la care au participat 2.000 de susținători, îmbrăcați în negru, ai dictatorului italian din timpul războiului, Benito Mussolini.

Mitingul din weekend a avut loc la Predappio, unde s-a născut și unde este înmormântat Mussolini. Au fost prezentate saluturi și imnuri fasciste, care au marcat marșul lui Mussolini asupra Romei și începutul stăpânirii fasciste de acum 100 de ani.

Premierul Giorgia Meloni a primit votul de încredere şi din partea Senatului italian

Noul premier al Italiei, Giorgia Meloni, şi-a încheiat miercuri învestitura în parlament după ce a trecut şi de votul Senatului, susţinută de coaliţia de dreapta cu care a câştigat alegerile generale în urmă cu o lună, transmite EFE. 

După cum era de aşteptat, Meloni a obţinut majoritatea absolută cu 115 voturi pentru din totalul de 200, datorită partidului său, Fraţii Italiei de extremă dreaptă, şi partenerilor săi de coaliţie, Liga lui Matteo Salvini şi Forza Italia a lui Silvio Berlusconi. Împotrivă au votat 79 de senatori din partea Partidului Democrat progresist, populiştii din Mişcarea Cinci Stele şi centriştii de la Azione e Italia Viva, printre alte grupuri mici, în timp ce cinci senatori s-au abţinut.

Ieri, premierul italian a obţinut sprijinul Camerei Deputaţilor cu 235 de voturi din cei 389 de deputaţi prezenţi. Georgia Meloni, prima femeie premier din istoria Italiei, a depus jurământul sâmbătă în faţa şefului statului, Sergio Mattarella, după ce a câştigat alegerile din 25 septembrie cu 26% din voturi. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel