Petrecere de stradă, întreruptă cu gloanţe de cauciuc
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
O petrecere în toiul nopţii a fost spartă de poliţie cu gloanţe de cauciuc. 

Poliţia din capitala elveţiană Berna a intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu tunuri cu apă, gloanţe de cauciuc şi substanţe iritante pentru a dispersa o petrecere de stradă neautorizată şi a împiedicat respectivul cortegiu să se deplaseze în centrul oraşului, transmite AFP, citând un comunicat al poliţiei şi informaţii de presă.

Mai multe sute de persoane, în marea majoritate tineri, s-au adunat sâmbătă seara în nord-estul Bernei în jurul unor maşini din care se auzea muzică, şi cu bannere pentru un 'carnaval de stradă', potrivit comunicatului poliţiei şi imaginilor difuzate de site-ul aurka.com.

După ce participanţii au început să plece în cortegiu spre centrul capitalei şi au aruncat 'sticle şi pietre' asupra forţelor de ordine, acestea au intervenit, scrie Agerpres. 

Tinerii 'au ridicat baricade, le-au dat foc şi au aprins numeroase dispozitive pirotehnice', precizează comunicatul poliţiei.
'După mai multe somaţii, au fost utilizate tunuri cu apă, gloanţe de cauciuc şi substanţe iritante pentru a împiedica acest cortegiu să ajungă în centrul oraşului, pentru protejarea forţelor de intervenţie şi pentru a se evita noi distrugeri', adaugă acelaşi comunicat.
Poliţia mai precizează că a procedat la 'mai multe zeci de controale de identitate'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel