Petre Roman, semnal de alarmă pentru întreaga Europă: „A fost o imbecilitate! Pentru România ar trebui să fie prioritatea 0”
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Petre Roman
Petre Roman
Petre Roman a atras atenția asupra unei situații foarte grave cu care s-ar putea confrunta Europa. Inclusiv România.

Fostul premier a vorbit la DC News despre independența Cataloniei în Spania, precizând că această problemă ar putea avea repercusiuni majore în toate statele din Europa, inclusiv România, făcând referire la Transilvania.

„Problema serioasă a Spaniei este independentismul catalan. Acolo este nodul problemei. Dacă s-ar produce această separare a Cataloniei de Spania avem o problemă foarte mare. Toate țările, inclusiv noi. 

În Spania există o proporție importantă de spanioli care să plece odată (n.r. - Catalonia) că ne-am săturat. Dar fără să își dea seama cât de grav poate fi acest lucru. De ce s-a întâmplat acest lucru în Spania? Ceea ce o să vă spun cred că ar trebui să ne călăuzească pe noi pe România.

În Spania, în cadrul principiilor autonomice s-a făcut o uriașă greșeală. Enormă, capitală! Anume au acceptat ca sistemul de învățământ să fie autonom. De peste 20 de ani, în Catalonia, la școală, în manuale, se spune că Catalonia e o țară ocupată. După un număr de ani, oamenii asta cred. A fost o imbecilitate totală! 

Revenind la noi, prioritatea 0 pentru existenața statului român e școala”, a conchis Petre Roman, în cadrul emisiunii „Pe Plan Extern”, la DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel