Petre Daea: Programul de guvernare, biblia mea
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Alege oaia - Petre Daea
Alege oaia - Petre Daea
Petre Daea, ministrul Agriculturii, spune că respectă cu stricteţe programul de guvernare, despre care afirmă că "este biblia mea".

"Am programul de guvernare pe care îl păstrez tot timpul cât voi fi ministru al Agriculturii, acesta este biblia mea, pentru asta sunt ministru al Agriculturii, ca să duc la îndeplinire programul de guvernare. Este un program bun, bine aşezat, cu obiective clare, cu termene de execuţie, cu sume care au fost prevăzute şi guvernul le-a acordat pentru agricultură. Bugetul pentru agricultură în 2017 a fost construit pe programe, pe care le-am urmărit pas cu pas şi ele au ajuns la un rezultat", a precizat Petre Daea la Antena 3.

Anul 2017 este unul excepţional, fără precedent, cu producţii istorice pe care România nu le-a mai realizat până în prezent şi cu cele mai multe fonduri europene atrase, mai spune ministrul.

"Am realizat cea mare producţie de grâu din istorie, peste 10 milioane de tone, asta înseamnă o producţie medie de 4.836 kg/ha. Aşa s-a întâmplat şi la rapiţă, aşa s-a întâmplat şi la mazăre, la orz şi la floarea soarelui. La toate aceste culturi sunt producţii istorice pe care nu le-a mai realizat România de când se cultivă aceste culturi. Suntem lideri la floarea soarelui, locul I în Europa. Am realizat peste 3,150 milioane de tone, vom vedea ce înseamnă producţiile celorlalte state pentru a vedea unde ne aflăm. Suntem şi în poziţia de a fi prima ţară din UE care a accesat fondurile europene pe FEGA, care înseamnă 99,04%", a declarat Daea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel