Petre Daea, intervenție la Digi24, după o știre: Era cât pe ce să-mi pierd echilibrul!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Petre Daea
Petre Daea
Seceta a afectat culturile din România. Situația, prezentată de Digi24, a fost taxată de ministrul Agriculturii, Petre Daea, printr-o intervenție telefonică în direct. 

"Stați puțin, că era cât pe ce să-mi pierd echilibrul! Dar nu o pot face! Meseria și analizele mele mă păstrează în spațiul obiectivității, de analize concrete ale acestei situații" a fost intervenția lui Petre Daea, la Digi24. 

La întrebarea prezentatorului TV DIGI 24 ce zone din România sunt aproape deșertice, Petre Daea a oferit un răspuns ferm: "Să o luăm liniștit, mai ales că e duminică, oamenii se și odihnesc, privesc cu încredere ce văd. Pentru agricultori și întreaga planetă, schimbările climatice sunt o realitate, și nu o ficțiune. Lucrul acesta îl spunem nu de acum și acționăm în consecință". 

"Toate culturile pot fi afectate de secetă. Pentru că seceta nu alege o cultură sau alta, e adevărat că, în zonele nisipoase, acolo unde solul nu poate reține apa, efectele sunt mai pronunțate, de aceea și structura de culturi este diferită. Este bine să avem o asemenea preocupare, dar nu în spațiul acesta nihilist-apocaliptic, în așa fel încât să introducem în comportamentul fiecăruia că, de mâine, schimbăm structura de culturi în România și ne apucăm de altceva. Nu trebuie să faceți speculații", a precizat ministrul Agriculturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel