Petiţie online: Profesori din UB se solidarizează cu CNATDCU
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
universitatea_bucuresti
universitatea_bucuresti

O parte a profesorilor din cadrul Universităţii Bucureşti se solidarizează cu Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare. Întreg scandal a pornit după ce Guvernul a decis trecerea Consiliului în subordinea Executivului. Înainte de a fi demisă, conducerea CNATDCU precizase că lucrarea de doctorat a premeirului Victor Ponta este plagiat

"Ne declarăm indignarea și protestăm vehement față de modul arbitrar și nemotivat în care am fost revocați, precizând ca aceasta s-a produs:

- în absența unei evaluări, oricât de sumare, a activităților și responsabilităților cu care am fost legal investiți, - în lipsa totală de responsabilitate față de problemele efective ale învățământului superior și cercetării din România în încercarea nedisimulată de a promova mediocritatea, - prin macularea gravă a criteriilor și practicilor de evaluare profesională, prin maniera nedemnă care ne-a fost încalcată demnitatea umană și profesională cu ignorarea celor mai elementare principii ale libertății academice.

Dorim să precizăm că membrii acestui consiliu nu fac politică, nu sunt remunerați pentru această activitate, iar demersul nostru nu are conotație politică. Ne exprimăm însă îngrijorarea față de acest stil autoritar și arbitrar de a conduce școala superioară și cercetarea românească. Afirmăm, de asemenea, că politica nu are ce căuta în evaluarea academică și dezavuăm amestecul politicului.

Invităm colegii din universități și institute de cercetare să se solidarizeze și să acționeze în mod energic pentru a stăvili abuzurile și practicile de restaurare a mediocrității și a arbitrariului în școala și cercetarea romanească", se arată în petiţa CNATDCU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel