Petardele și artificiile de Revelion, coșmarul animalelor de companie. DGPMB: Ce articole pirotehnice pot fi utilizate
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Suvan Chowdhury, de la Pexels
Fotografie creată de Suvan Chowdhury, de la Pexels
Revelion 2022. Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a făcut un apel cu privire la pericolul petardelor și artificiilor atât în cazul oamenilor, cât și în cazul animalelor de companie. Iată ce articole pirotehnice de divertisment pot fi utilizate. 

În fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, iubitorii de animale atrag atenția asupra faptului că petardele și artificiile sunt un adevărat coșmar. De ce? Ei bine, foarte multe animale de companie se pierd, speriate fiind de zgomotul puternic. 

Un apel a fost făcut, în acest sens, și de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Pe pagina de Facebook, reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au transmis că "petardele nu sunt periculoase doar pentru oameni. Foarte multe animale de companie se pierd în fiecare final de an, terorizate de zgomotul petardelor."

Ce articole pirotehnice pot fi utilizate

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a mai informat că "articolele pirotehnice de divertisment din categoriile F1 și P1 pot fi utilizate."

"Acestea sunt obiecte pirotehnice de distracție foarte mici de tipul artificiilor, respectiv articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot redus.", a adăugat DGPMB în postarea de pe Facebook.

46 de percheziții domiciliare vizând operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept 

"Pe 28 decembrie a.c., polițiștii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat 46 de percheziții domicilare, vizând operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În cadrul acțiunii naționale „Foc de Artificii”, în cursul acestei zile, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării,  2.229 kg.  de articole pirotehnice din categoriile de pericol F1, F2, F3, F4 si P1, în valoare totală de aproximativ 32.500 de lei. Au fost constituite 47 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 51 de infracțiuni, fiind aplicate 19 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.150 de lei.

Astfel, polițiștii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Mureș au efectuat 24 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 300 kg. de articole pirotehnice, categoriile P1, F1- F3, în valoare de 20.000 de lei.

Polițiștii din Teleorman au efectuat 6 percheziții domiciliare și au fost indisponibilizat 400 kg. de articole pirotehnice, categoriile F1- F3.

Polițiștii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Ialomița au desfășurat 5 percheziții domiciliare, iar cei din Galați au efectuat 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au ridicat 45 kg. de articole pirotehnice, categoriile P1 și F1, în valoare de 1.500 de lei.

Polițiștii din Olt au efectuat 2 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost indisponibilizate 320 kg. de articole pirotehnice, de diferite categorii

Polițiștii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Vaslui au desfășurat 2 percheziții domiciliare și au ridicat 10 kg. articole pirotehnice, de diferite categorii, în valoare de 1.000 de lei.

Polițiștii din Covasna au desfășurat 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au ridicat 4 kg. articole pirotehnice, de diferite categorii.

Polițiștii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Ilfov au efectuat o percheziție domiciliară și o acțiune de prindere în flagrant delict, fiind descoperite și ridicate 1.150 kg. articole pirotehnice, de diferite categorii.", a transmis IGPR ieri, 28 decembrie. 

Articole pirotehnice în valoare de circa 2.142.215 lei au fost confiscate în perioada 22 noiembrie – 27 decembrie 2021


"În perioada 22 noiembrie – 27 decembrie 2021, în cadrul acțiunii naționale „Foc de Artificii”, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării,  63.593 kg. articole pirotehnice, din categoriile de pericol F1, F2, F3, F4 și P1, în valoare totală de aproximativ 2.142.215 lei.

Au fost înregistrate 531 de dosare penale, în cadrul cărora au fost constatate 616 infracțiuni, fiind aplicate 179 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 168.650 de lei.", mai preciza IGPR într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel