![Pesto din vinete, dovlecei și roșii cherry, este gata în 5 minute și e senzațional de gustos. Sursa - pixabay.com Pesto din vinete, dovlecei și roșii cherry, este gata în 5 minute și e senzațional de gustos. Sursa - pixabay.com](https://media.dcnews.ro/image/202210/w670/pesto-din-vinete--dovlecei-si-rosii-cherry--este-gata-in-5-minute-si-e-senzational-de-gustos_51568900.jpg)
Sărac în calorii și bogat în fibre acest pesto este foarte util de consumat de persoanele care sunt la dietă.
Pesto din vinere ține colesterolului sub control și stimulează producția de bilă. Din rețetă mai fac parte dovlecei, bogați în antioxidanți, eficienți împotriva îmbătrânirii, și roșii cherry, delicioase și delicate.
Dacă aveți un borcan de dulceață în cămară, preparați acest desert parfumat
Pesto poate fi păstrat în frigider, acoperit cu ulei de măsline extravirgin și poate fi consumat ca un aperitiv. Ești curios să descoperi această rețetă sănătoasă și autentică, bazată pe produse proaspete din grădină?
Pesto din vinete, dovlecel și roșii cherry. Ingrediente:
vinete - 400 grame,
dovlecei - 250 grame,
roșii cherry - 250 grame,
parmezan ras - 70 grame,
busuioc proaspăt - 30 grame,
mentă - 4 frunze,
ulei de măsline - 60 ml,
nuci de pin - 30 grame,
usturoi - 1 cățel,
sare - 5 grame.
Prepararea
Spălați, curățați și tăiați dovleceii și vinetele în cuburi. Roșiile se taie în jumătate. Într-o cratiță antiaderentă se pune un stop de ulei și se rumenește usturoiul zdrobit.
Apoi se adaugă roșiile și se fierb câteva minute la foc iute. Reduceți focul și adăugați celelalte legume.
Cea mai rapidă și mai ușoară omletă italiană: amestecă toate ingredientele și dă-le în cuptor
Legumele se gătesc aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când pentru a nu se lipi de oală. Dacă este nevoie, se adaugă și o picătură de apă.
Între timp, nucile de pun se pun într-un robot de bucătărie și se macină bine, până se transformă într-o pură. Apoi adăugați busuiocul, menta, parmezanul ras și continuați să le mărunțiți pentru a obține un amestec uniform.
Cum să crești usturoiul pe balcon? Rezultatul te va surprinde
Când legumele sunt gata, se adaugă și ele în robotul de bucătărie și se mixează din nou până se obține o cremă groasă.
Asezonați crema cu sare. Transferați pesto într-un borcan de sticlă și lăsați să se răcească. Păstrați pesto în frigider și folosiți-l de fiecare dată când vreți să vă surprinzi oaspeții cu un aperitiv extraordinar de bun. Poftă bună!
Vezi și:
Vinete prăjite, în sos de smântână. Toată familia va crede că ai pregătit ciuperci
Vinetele preparate, în acest fel, sunt foarte asemănătoare la gust cu ciupercile.
Se prepară ușor și au un gust perfect.
Ingrediente pentru 4 porții:
2 vinete,
1 ceapă,
2 căței de usturoi,
2 linguri de smântântă,
ulei pentru prăjit,
piper negru proaspăt măcinat și sare după gust.
Rețeta, pas cu pas
Vinetele se taie în cubulețe. Dacă dorești, poți îndepărta coaja vinetelor. Se condimentează cu sare și piper și se dau la frigider pentru 30 de minute.
Ceapa și usturoiul se taie în cuburi mici. Prăjește ceapa într-o tigaie încălzită cu puțin ulei până devine aurie. Adăugă, apoi, vinetele. Se prăjesc la foc mediu, aproximativ 10 minute.
Adaugă usturoiul cu 2-3 minute înainte de a fi opri aragazul. Tot atunci, adaugă smântâna și amestecă bine. Poftă bună!
Vezi și:
Supă franțuzească de ceapă cu crutoane. Rețeta clasică
Supa de ceapă este un preparat delicios, interesant și destul de simplu.
Ingrediente:
unt - 80 grame,
ceapa dulce - 3 bucăți,
usturoi - 2 căței,
supă de vită - 1,5 litri,
coniac - 50 grame,
frunză de dafin - 1 bucată,
cimbru proaspăt - 2 linguri,
sare și piper negru după gust,
o baghetă,
brânză rasă - 120 grame.
Rețeta pas cu pas
Tăiați ceapa în rondele subțiri și tocați usturoiul. Topiți untul într-o tigaie și adăugați ceapa. Căliți ceapa până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Reduceți focul la mic și continuați să gătiți până când ceapa este aurie și caramelizată, circa 20 de minute. Asigurați-vă că ceapa nu se arde.
Adăugați usturoiul. Transferați apoi amestecul de ceapă și usturoi într-o cratiță și adăugați bulionul, coniacul, frunza de dafin și cimbru. Fierbeți cel puțin o oră. Asezonați supa cu sare și piper.
Împărțiți supa în boluri pentru cuptor și puneți câte 2 felii de baghetă pe fiecare bol. Adăugați brânza mărunțită deasupra baghetei. Coaceți supa până când brânza se topește și se rumenește, adică circa 3 minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Știrea zilei e despre Carmen Brumă. Nimeni din presă n-a scris despre asta!
- Noi informații despre problemele navei spațiale Starliner. Ce au descoperit inginerii
- Diferența dintre Ambulanță și SMURD. Când și unde intervine fiecare. Raed Arafat, explicații din sistem/ VIDEO
- Motivul crimei de la Brăila. Ipotezele luate în calcul de anchetatori
- BANCUL ZILEI: Între vecini, la Vaslui
- Ciolacu, replică pentru Geoană: E de noaptea minții! / video
- Victorie de etapă pentru investitorul Alin Bucur. Plaja Caelia a primit „undă verde“ de la Tribunalul Constanța
- „Cazul Lasconi” se repetă în familia lui Elon Musk. Miliardarul se laudă că a dezmoștenit-o pe fiica lui trans și a declarat-o moartă. Aceasta a ripostat în presă
- Reacția unui profesor după ce un coleg a venit în fustă: Să încercăm să înțelegem de ce e supărată lumea pentru cum se îmbracă Nae la facultate
- Continuă coaliția PSD - PNL după alegeri? Alina Gorghiu: Sper să nu se supere nimeni că îndrăznesc să am această opinie / video