Peștișorii aurii imenși îi sperie pe locuitorii unei localități din Canada
În iazurile dintr-o localitate canadiană peștișorii aurii au atins dimensiuni considerabile.
Dacă te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla cu peștele tău auriu dacă ar ajunge în sălbăticie, atunci aruncă o privire la aceste exemple uriașe. Peștișorii aurii de companie eliberați în iazurile cu ape pluviale devin o problemă foarte mare în Canada.
Peștișorii aurii, originari din Asia de Est, sunt „de talie intermediară”, ceea ce înseamnă că pot continua să crească de-a lungul vieții și popt crește mai mari dacă condițiile sunt potrivite, scrie Euronews.
Peștișorii aurii pot crește mult mai mult decât exemplarele din pet shopuri
Deși este un mit faptul că peștișorii aurii cresc doar proporțional cu dimensiunea rezervoarelor lor, un spațiu prea mic pentru ei putând provoca un stres intens, care împiedică creșterea, în condițiile potrivite, peștii aurii pot crește mai mari decât cei pe care îi vedem în mod obișnuit în magazine de animale.
Prin eliberarea unor hormoni, ei sunt chiar capabili să-și regleze dimensiunea lor și pe cea a peștilor din jur, în funcție de disponibilitatea resurselor naturale. Și cu surse de hrană atât de abundente în căile navigabile ale Canadei, aceștia cresc la proporții epice.
Cum alegi corect un acvariu
Peștișorii aurii, spre exemplu, atât de adorați de copii, pot să ajungă până la o vârstă de 30 de ani şi ating uneori o lungime de până la 25 de centimetri, dacă sunt ţinuţi în acvarii mari sau în iazuri. Din acest motiv este foarte important ce tip de acvariu le cumpărăm.
Nu orice acvariu este potrivit pentru peștii tăi. Unele dintre ele, deși sunt frumoase, pot fi nocive, avertizează specialiștii. Acvariile rotunde de dimensiuni mici, pot duce chiar la moartea peștilor. De aceea este important ca atunci când mergi la magazin să alegi un acvariu, să cumperi unul care are un vas dreptunghiular, care pot susţine şi un aparat de filtrare a apei. În acest mod, peștii tăi vor avea parte de suficient spațiu, dar și de oxigen din plin, relatează PRO TV.
„Într-un acvariu dreptunghiular avem un schimb optim de oxigen în apă, peştii pot înota liberi şi, dincolo de orice, putem instala sisteme de filtrare a apei. Folosirea unor acvarii rotunde poate fi considerată abuz faţă de animale.”, a explicat Emmanuel Dot, pet shop manager. Citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News