Peştii din apele britanice "se simt mai bine și sunt mai fericiţi" după Brexit, susține un deputat
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 14 ian, 20:52
Un deputat conservator din Marea Britanie a susținut că peştii din apele britanice "sunt mai fericiţi" după Brexit.

Proeminentul legislator conservator britanic Jacob Rees-Mogg a susţinut joi că peştii din apele din jurul Marii Britanii "se simt mai bine şi sunt mai fericiţi" după Brexit, relatează dpa, scrie Agerpres. 

Drept răspuns la criticile unui deputat scoţian în sensul că guvernul britanic a provocat un dezastru pentru industria piscicolă, Rees-Mogg a asigurat că executivul va rezolva problemele cât mai curând posibil.

1. Un deputat... (jacob-rees-mogg_80650000.jpeg)

Britanicii "şi-au luat peştii înapoi"Crucial este că britanicii "şi-au luat peştii înapoi", a afirmat deputatul conservator, adăugând: "Acum sunt peşti britanici şi prin urmare sunt mai bine şi mai fericiţi".

Acordul de comerţ şi cooperare dintre Bruxelles şi Londra intrat în vigoare la 1 ianuarie stipulează ca pescarii din UE să renunţe la o serie de drepturile de pescuit în ape britanice, fapt salutat de guvernul lui Boris Johnson drept un mare succes spre revenirea la suveranitatea britanică. Totuşi, odată cu ieşirea Regatului Unit de pe piaţa internă a UE şi din uniunea vamală, formalităţile şi în consecinţă comerţul au înregistrat complicaţii.

Pescarii scoţieni, care au exporturi semnificative în UE, au fost deosebit de afectaţi de problemele apărute, exporturile fiind complet stopate, în anumite cazuri, menţionează dpa.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro