Peste două tone de cocaină au fost confiscate de pe un iaht, în largul Angliei
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 11 sep 2021, 15:28
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Pexels de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Pexels de la Pixabay
Mai mult de două tone de cocaină au fost confiscate de pe un iaht, în largul Angliei.

Agenţia britanică de combatere a criminalităţii (NCA) a declarat sâmbătă că a confiscat peste două tone de cocaină în valoare de 160 de milioane de lire sterline (187 de milioane de euro) de pe un iaht interceptat în largul coastei de sud a Angliei, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

Şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 49 de ani - un britanic şi cinci nicaraguani - au fost arestaţi în această operaţiune, desfăşurată joi cu sprijinul poliţiei federale australiene şi a poliţiei britanice de frontieră, a precizat NCA într-un comunicat.

În momentul arestării lor, ei se aflau la circa 130 de kilometri de coastă, la bordul unui iaht de lux sub pavilion jamaican şi care provenea din Caraibe. Drogurile, ascunse în saci negri impermeabili, au fost descoperite în timpul percheziţiei ambarcaţiunii, care a fost escortată până în Marea Britanie.

Potrivit NCA, poliţia federală australiană a furnizat, pentru această operaţiune, informaţii strânse ca parte a anchetei sale 'Ironside', care în iunie a condus la o gigantică represiune la nivel mondial împotriva criminalităţii organizate, datorită infiltrării unei aplicaţii (Anom) folosită pentru schimbul de mesaje codificate între infractori.

'Nu există nicio îndoială că aceste droguri ar fi fost revândute în comunităţile din Marea Britanie (...), alimentând criminalitatea şi suferinţa', a declarat Matt Horne, director adjunct al NCA, în comunicat. 'Confiscarea acestor droguri va împiedica planurile grupului infracţional organizat şi capacitatea sa de a funcţiona', a adăugat el.

VEZI ȘI: 'Regele cocainei' din Bulgaria, condamnat şi în România, a fost arestat în Ucraina

Un cunoscut traficant bulgar de droguri, urmărit din 2018, inclusiv de România, şi vizat de o 'notificare roşie' a Interpol, a fost arestat în Ucraina, au anunţat vineri autorităţile din ţara sa care doresc să îl extrădeze, notează AFP, potrivit Agerpres.

În vârstă de 56 de ani, Evelin Banev, zis 'Brendo', a fost reţinut la 7 septembrie 'în regiunea Kiev', a indicat Parchetul din Sofia într-un comunicat, adăugând că o cerere de extrădare este 'în pregătire'. În locuinţa sa au fost descoperite un laborator de droguri şi plante de canabis, potrivit presei bulgare care a difuzat o înregistrare video primită de la poliţia naţională ucraineană arătând arestarea lui într-un parking. 

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?