Data publicării:

Pește copt cu legume, în stil croat. Această rețetă te va cuceri prin simplitate

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Pește copt cu legume, în stil croat. Această rețetă te va cuceri prin simplitate. Sursa foto: freepik.com
Pește copt cu legume, în stil croat. Această rețetă te va cuceri prin simplitate. Sursa foto: freepik.com

Pentru această rețetă se poate folosi orice pește alb. Legumele folosite în rețetă sunt: cartofi tineri, roșii și ardei gras.

Bucătăria croată a absorbit tot ce e mai bun din cea Mediterana. Croații aleg mâncărurile simple și hrănitoare. Apropo, în Grecia, peștele alb este pregătit aproximativ în același mod, doar că se mai adaugă morcovi și țelină.

În această rețetă se folosește biban, dar poți alege și alt pește cum ar fi: merluciu, cod de Alaska sau cod. Totul se pregătește cât se poate de simplu, fiind o alegere excelentă pentru cină.

Paste cu sos din sfeclă roșie, o combinație neobișnuită, care te va încânta

Poți verifica starea de pregătire a peștelui făcând o incizie cu un cuțit pe spate în partea cea mai groasă. Dacă vezi carnea albă și suculentă, care se desprinde ușor de pe oase, atunci peștele este gata.

Ingrediente:

biban de mare - 2 bucăți,

roșii cherry - 15 bucăți,

ardei roșu bulgăresc - 1 bucată,

ceapă roșie - 1 bucată,

cartofi - 800 grame,

sare după gust,

ulei de măsline - 3 linguri,

vin alb sec - 100 ml.

 

Modul de preparare

 

Cartofii se fierb întregi, apoi de feliază. Dacă sunt tineri, arunci nu se curăța de coajă. Ardei și ceapă se taie în inele, iar roșiile - în jumătate.

Surprinde-ți familia cu o salată incredibil de gustoasă din cârnați și legume

Peștele spălat se usucă cu prosoape de hârtie. Unge o tavă ce copt cu ulei și așează legumele în mai multe straturi.  Deasupra legumelor pune peștele. 

Condimentează cu sare și toarnă vinul. Tava se dă în cuptor la 180 de grade timp de 20-25 de minute. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel