Peste cinci tone de cocaină, descoperite de polițiști pe un velier în largul coastei Portugaliei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Polițiștii din Portugalia au confiscat 5,2 tone de cocaină de pe un velier spaniol.

Autorităţile portugheze au confiscat 5,2 tone de cocaină la bordul unui velier, sub pavilion spaniol, în largul coastei Portugaliei, într-o operaţiune comună care a condus la arestarea a doi spanioli şi a unui peruvian, relatează luni AFP, scrie Agerpres. 

Captura de 183 de pachete de cocaină, expusă la baza militară a Marinei portugheze din suburbia sudică a capitalei Lisabona, reprezintă "cea mai mare cantitate de droguri confiscată în Portugalia în ultimii 15 ani", a declarat directorul poliţiei judiciare portugheze, Luis Neves.

"Este o lovitură dură pentru cei care doresc să inunde Europa cu cocaină", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă despre operaţiunea "Maree albă", desfăşurată în cooperare cu autorităţile spaniole şi cu sprijinul Agenţiei federale antidrog a SUA (DEA) şi Agenţia britanică de luptă împotriva criminalităţii (NCA).

Aparţin unei importante reţele criminale



Cei trei bărbaţi arestaţi sâmbătă, cu ajutorul Marinei şi a Forţelor aeriene portugheze, sunt suspectaţi că aparţin unei importante reţele criminale aflată în spatele unui trafic cu mari cantităţi de cocaină între America Latină şi Europa.

Printre aceştia se numără un traficant de droguri deja cunoscut de autorităţi şi "care era vizat de un mandat de arestare" din martie, au declarat autorităţile spaniole într-un comunicat.

Cooperarea între cele două ţări iberice "ne permite să transmitem un mesaj clar traficanţilor: nu va fi uşor să faceţi trafic în Spania şi Portugalia", a declarat şeful brigăzii centrale de luptă împotriva stupefiantelor a poliţiei spaniole, comisarul Antonio Martinez Duarte.

Fiul unui afacerist român, sechestrat de traficanții de droguri, în Spania

O anchetă de amploare a fost desfășurată de Poliția Română și cea din Spania, pentru salvarea unui tânăr, fiul unui afacerist român, care a fost sechestrat de către mai multe persoane. 

În urma schimbului de informații dintre polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și polițiști din cadrul Poliției Naționale din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, prin intermediul atașaților de afaceri interne și în urma unor acțiuni de amploare, la data de 30 august, un bărbat, cetățean român, de 28 de ani, victimă a infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, a fost depistat, eliberat și luat în custodie de autoritățile spaniole, fiind repatriat la data de 1 septembrie a acestui an.

Din anchetă a reieșit că, la începutul lunii august, un bărbat din Năsăud, administratorul unei societăți de transport internațional, s-ar fi deplasat în Spania, împreună cu fiul lui, de 28 de ani, pentru a rezolva unele neînțelegeri în legătură cu un transport.

Citește articolul integral aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel