Peste 900 de elevi, pregătiţi prin programul Drum Sigur - ABCdar Rutier
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Peste 900 de elevi din 18 localităţi au participat, în 2019, la programul Drum Sigur - ABCdar Rutier, dezvoltat de Junior Achievement (JA) România.

Programul, ajuns la a patra ediţie, susţine dezvoltarea unui comportament rutier preventiv, prin activităţi practice, exemple şi exerciţii aplicate specificului fiecărui tip de comunitate.

"934 de elevi de şcoală primară au participat în acest an la programul Drum Sigur - ABCdar Rutier, însuşindu-şi regulile şi normele de conduită rutieră pentru deplasarea sigură pe drumurile publice sau ca pasageri. La finalul programului, 65% dintre elevii participanţi au declarat că în drumul lor către şcoală traversează cel puţin o intersecţie aglomerată, iar activităţile i-au ajutat să fie mai atenţi la trafic şi să circule corect ca pietoni", informează un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Începând cu 2015, programul oferă gratuit şcolilor din 18 localităţi conţinuturi practice şi materiale didactice dedicate educaţiei pentru prevenirea riscului rutier şi dezvoltării unui comportament preventiv prin activităţi practice, exemple şi exerciţii aplicate specificului fiecărui tip de comunitate.

Activităţile sunt susţinute de profesori pe parcursul unui an şcolar, cu participarea voluntarilor Holcim România şi a poliţiştilor din cele 18 comunităţi. La ediţia din acest an, s-au implicat în facilitarea activităţilor 43 de profesori pentru învăţământul primar, 25 de poliţişti şi 48 de consultanţi Holcim România care au contribuit cu peste 480 de ore de voluntariat la pregătirea şi desfăşurarea activităţilor.

"Este întotdeauna o plăcere să interacţionez cu şcoala, despre care eu am doar amintiri plăcute şi despre care consider că este o etapă foarte importantă în viaţa fiecărui om. Prezenţa noastră, a voluntarilor la clasă, le poate trezi elevilor un interes mai mare şi o atenţie sporită datorită noutăţii", a declarat Radu Oprea, voluntar Holcim România.

În cadrul celor patru ediţii au fost implicaţi 2.875 de elevi şi anual peste 70% dintre aceştia au beneficiat de prima experienţă complexă de educaţie rutieră derulată secvenţial pe parcursul mai multor ore de curs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel