Peste 80% din angajații DSU, vaccinați împotriva Covid-19
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Raed Arafat a făcut în această seară precizări cu privire la vaccinarea personalului din Departamentul pentru Situații de Urgență. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, că în instituția pe care o conduce procentul celor vaccinați a depășit 80%, dar între pompierii din țară procentul este foarte mic, de 38 - 39%, scrie Mediafax.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri seara, care este procentul celor vaccinați la DSU, dar în rândul pompierilor procentul este foarte mic.

„Depășește 80% la DSU, dar numărul de personal nu e așa de mare. Suntem 100 și ceva de oameni. (...) Pompierii (...) ultima evaluare era în jur de 38 - 39% cel puțin. E puțin. Și nu numai la ei, în general avem acest lucru, nu e nimic de ascuns. Discutăm, explicăm. Sunt niște idei care sunt răspândite printre ei, pe care le-au preluat poate de la social media. (...) Nu am cifră separată (pentru SMURD – n.r.)”, a spus Raed Arafat, vineri seara, la Digi 24.

Procent de vaccinare mai mare



În unitățile de primiri urgențe, la medici, procentul de vaccinare este mult mai mare, însă la asistenți și la personalul auxiliar este mai scăzută rata de vaccinare.

Arafat a mai spus că este Îngrijorător că intră cazuri multe zilnic în Terapie Intensivă și sunt și tineri.

„Azi noapte am fost sunat de comandantul pompierilor de la Bistrița să îmi spună de decesul unui subofițer de 44 de ani, din păcate nevaccinate. Câteva zile la terapie Intensivă, intubat, după care, din păcate, decedat. Astea sunt situații cu care ne confruntăm acuma”, a mai spus Arafat.

Cîmpeanu: Astăzi am depăşit pragul de 15% elevi vaccinaţi

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că vineri a fost depăşit pragul de 15% elevi vaccinaţi împotriva noului coronavirus, scrie Agerpres. 

"Astăzi, conform ultimelor raportări, am depăşit pragul de 15% elevi vaccinaţi. Este vorba despre un progres important de 4.500 de elevi vaccinaţi în ultimele 5 zile. Sunt mai mult de 2.500 de elevi din categoria 16-19 ani şi aproape 2.000 de elevi din categoria de vârstă 12-16 ani. O concluzie interesantă extrasă din ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână este următoarea: una din trei persoane vaccinată la nivel naţional cu vaccinul Pfizer este elev. (...) Este un semnal important, un semnal bun care ne dă speranţe că, după începerea şcolii, odată cu disponibilitatea CNCAV de organizare a echipelor mobile care să ducă vaccinarea mai aproape de şcoli, vom înregistra progrese importante din perspectiva vaccinării în rândul elevilor", a spus Cîmpeanu, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, peste 193.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au vaccinat, dintre aceştia puţin peste 8.000 în perioada de vară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel