Data publicării:

Peste 8.400 de pachete de țigări de contrabandă, găsite pe malul Prutului

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Peste 8.400 de pachete de țigări de contrabandă, găsite pe malul Prutului. FOTO Politia de Frontiera
Peste 8.400 de pachete de țigări de contrabandă, găsite pe malul Prutului. FOTO Politia de Frontiera
Țigări de contrabandă în valoare de peste 100.000 de lei au fost descoperite pe malul Prutului.

Mai multe colete în care se aflau ţigări de contrabandă de peste 100.000 de lei au fost descoperite de către poliţiştii de frontieră pe malul râului Prut, informează, miercuri, Poliţia de Frontieră, notează Agerpres

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră botoşăneni organizat în noaptea de marţi spre miercuri o acţiune în sistem integrat pentru combaterea contrabandei cu ţigarete.

”Pe timpul acţiunii, în jurul orelor 00,55, un echipaj format din poliţişti de frontieră a descoperit la malul râului Prut, pe direcţia localităţii Rădăuţi Prut, mai multe colete voluminoase, ambalate în folie şi prevăzute cu chingi de transport. Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră din Republica Moldova, fiind demarate cercetări în comun.

La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete se aflau ţigarete, fiind stabilită cantitatea de 169.400 de ţigarete (8.470 de pachete), în valoare de aproximativ 105.000 de lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor”, precizează sursa amintită.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, urmând a fi luate măsurile legale.

Peste 5 milioane de ucrainieni au trecut granița în ultimele 17 luni

Potrivit Poliției de Frontieră ”în data de 25.07.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 254.300 de persoane, cetățeni români și străini și peste 64.500 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 133.285 de persoane, dintre care 14.573 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 25.07.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 5.220.000 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere”.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  ”frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

- 74 de fapte ilegale (49 infracţiuni şi 25 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

- valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 18.200 lei;

- bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de aproximativ 2.406.000 lei;

- nu s-a permis intrarea în ţară a 7 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 20 cetăţeni români din diferite motive legale.

Citește și: 100.000 de dolari, găsiți în rucsacul unei femei care voia să intre din Ucraina pe la vama Siret

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel