Peste 70 de pompieri au intervenit pentru stingerea a opt incendii. Au ars 70 de hectare de vegetație
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Peste 70 de pompieri au intervenit pentru stingerea a opt incendii. Au ars 70 de hectare de vegetație  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Peste 70 de pompieri au intervenit pentru stingerea a opt incendii. Au ars 70 de hectare de vegetație / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
70 de hectare de vegetație au ars în județul Botoșani.

Cel puţin 76 de pompieri militari şi voluntari au intervenit sâmbătă pentru stingerea a opt incendii produse pe raza mai multor localităţi din judeţul Botoşani, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit acestora, incendiile au avut loc pe raza localităţilor Bodeasa, Mănăstirea Doamnei, Truşeşti, Iacobeni, Horodiştea, Mateieni, Carasa şi Darabani, ele fiind generate în special de focul în spaţii deschise.

"La Carasa şi Mateieni, trei case au fost în pericol din cauza a două incendii de vegetaţie uscată. Flăcările s-au extins cu repeziciune pe o suprafaţă foarte mare, iar pompierii au depus un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. Vântul, care a suflat cu putere, dar şi terenul accidentat au îngreunat intervenţiile", precizează oficialii ISU.

Pompierii susţin că în urma incendiilor a ars vegetaţia uscată de pe aproximativ 70 de hectare. Ei atrag atenţia că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă, scrie Agerpres.

Incendiu de vegetaţie în apropiere de Capitală. A pornit de la arderea unor deşeuri toxice pe câmp

Un incendiu de proporţii are loc sâmbătă seara, într-o localitate din apropiere de Capitală, la Bolintin Vale.

Localnicii au dat foc unor cauciucuri vechi pe un câmp, iar flăcările s-au extins la vegetaţia uscată din zonă. În plus, vântul puternic a înteţit flăcările.

Aceasta nu este prima dată când deşeuri toxice sunt arse în apropiere de Capitală şi pur şi simplu otrăvesc populaţia.

"În urmă cu puţin timp (sâmbătă seara - n.r.), ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, anvelope uzate şi materiale plastice, pe strada Palanca din Bolintin Vale. 

Incendiul se manifestă într-o zonă de câmp, cu degajări mari de fum. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. 

De asemenea, a fost solicitat sprijin la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, alte două autospeciale fiind în drum spre acest eveniment", a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu, conform Antena3 (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel