Data actualizării:
Data publicării:

Peste 70 de câini aflați în pericol, salvați de polițiștii hunedoreni

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Polițiștii hunedoreni au salvat peste 70 de câini aflați în pericol, pe care i-au descoperit într-un adăpost improvizat în Ocolul Silvic Lupeni.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au găsit peste 90 de câini de rasă comună într-un adăpost improvizat pe raza Ocolului Silvic Lupeni, deținut de un bărbat de 53 de ani. Peste 70 dintre animale au fost plasate într-un adăpost autorizat, a transmis IPJ Hunedoara, într-un comunicat.

Potrivit sursei menționate, la data de 28 februarie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Hunedoara au efectuat o acțiune în zona Câmpu lui Neag, din orașul Uricani, în cadrul căreia a fost depistat un bărbat în vârstă 53 de ani, care deținea un adăpost improvizat poziționat pe raza Ocolului Silvic Lupeni, unde se aflau peste 90 de câini aparținând rasei comune.

”Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul nu asigura animalelor un adăpost corespunzător, hrană suficientă și asistență medicală veterinară, așa după cum prevede legislația în vigoare, motiv care față de bărbat au luat măsura sancționării contravenționale, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor și au emis un ordin de plasare în adăpost a animalelor aflate în pericol (72 dintre acestea fiind introduse într-un adăpost autorizat)”, se arată în comunicatul menționat.

Care sunt obligațiile deținătorilor de animale

Potrivit Legii 205/2004, ”deținătorii de animale au obligația de a asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie de producție, următoarele: a) un adăpost corespunzător; b) hrană și apă suficiente; c) posibilitatea de mișcare suficientă; d) îngrijire și atenție; e) asistență medicală”. De asemenea, deținătorilor de animale le este interzis să aplice rele tratamente și cruzimi.

Citește și: Un câine. Un pom. O sfoară. De atât a fost nevoie ca să mi se zdruncine credința în umanitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel